מאפינס מלוח עם יוגורט וגבינה שמכינים בקלות ונהנים מאוד! הטעם המיוחד של היוגורט משתלב נהדר עם הגבינה במאפה הזה. אפשר לבחור כל סוג גבינה קשה שאוהבים ולהגיש כחלק מארוחת בוקר או ערב זריזה.
מתכון למאפינס יוגורט מלוח
זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: 35 דק'
מצרכים:
- 2 כוסות קמח
- 1 כף אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 וחצי כוסות גבינה מגוררת – צ'דר / צהובה / מוצרלה
- 1 גביע יוגורט 250 מ"ל
- 2 ביצים טרופות
- 60 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 200 מעלות ומשמנים 12 עטרות נייר למאפינס.
- מערבבים בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, מלח וסודה לשתייה.
- מוסיפים גבינה מגוררת, יוגורט, ביצים וחמאה מומסת ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מסדרים את עטרות הנייר על תבנית תנור (או בתוך תבנית שקעים) ויוצקים לתוכן את בלילת המאפינס עד 3/4 גובה התבנית.
- אופים בתנור החם למשך 18-20 דקות, המאפינס מוכנים כאשר הם מקבלים צבע זהוב מעל וקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
- מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים לצינון.
בתאבון!