מאפינס פיצה בחצי שעה
על ידי Noa b לחם ומאפים, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים
בזמן שהתפחת בצק לפיצה ממש לא באה בחשבון, החלטתי לאתגר את עצמי ולהמציא לי פיצה אישית, ומה יותר טוב ממאפינס פיצה מדליקים בכלום עבודה? כל הסיפור 10 דק' עבודה + 20 דקות בתנור. אז הנה הגרסה שלי למאפינס פיצה וגבינות מושלמים!
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
10 דקות
20 דקות
30 דקות
- 12 מאפינס
מצרכים למתכון
1/2 קופסת קוטג'
1/2 קופסת גבינה לבנה
2 פרוסות גבינה צהובה קצוצות גס
30 גרם גבינה בולגרית מעודנת (לא חובה אבל מוסיף)
כף מלח
כפית גדושה שום כתוש
1/2 קופסת תירס שימורים (150 גרם)
3 כפות רסק עגבניות
3 ביצים
1/2 כפית סוכר
כפית שטוחה זעתר או תבלין אורגנו
1/2 כוס שמן
12 פטריות (לא חובה)
1.5 כוסות קמח תופח
מנז'טים חד"פ - לא חובה בכלל
הוראות הכנה
הקערה גדולה מאוד מערבבים היטב את הביצים עם שאר המצרכים מלבד הקמח.
מתחילים להוסיף את הקמח, תוך כדי ערבוב ובהדרה.
טורפים היטב עד שמתקבל בצק דליל אבל ללא גושי קמח בכלל.
מזדרים מנז'טים בתבנית שקעים, או שמשמנים היטב את התבנית.
יוצקים מבלילת המאפינס לשקעים כ3/4 גובה, מומלץ להיעזר בכף.
בכל מאפין משקיעים פטרייה אחת שלמה, זית או כל מה שתבחרו.
מכניסים לתנור חם על 180 מעלות טורבו ל 20-25 דקות אפייה, תלוי בתנור.
במקום תירס אפשר לגוון לפעמים להוסיף פטריות קצוצות, חרוזי זיתים וכד'..
כמובן שאפשר לוותר על הבולגרית, אבל ממש לא כדאי!
אל תפספסו >> מתכוני מאפינס מלוחים משגעים
המלצות לארוחות ערב:
לעוד רעיונות נסו את העמוד הבא >> מאגר המתכונים
10 דירוגים וחוות דעת
יובל
מאפינס פיצה, רעיון מקסים!
האורגנו, הרסק עגבניות והגבינות נותנים את הטעם וארומה של פיצה, אבל בצורת מאפה רך ונעים יותר, מהפיצה השמנונית הקלאסית.
ראיתי בתגובות את ההתיחסות למלח ושמתי פחות מלח ויותר גבינה בולגרית.
יצא טעים! ממליצה.
אירית
שמתי 1 כף מלחוהתערובת מאוד מלוחה והייתי צריכה להוסיף עוד גבינה ועוד קמח כדי להוריד את המליחות ועדיין זה מאוד מלוח ולמרות שמתכון תוכן ל- 1 כף מלח – צריך להיות 1 כפית מלח
היי חגית,
ניתן לאפות את המאפינס כפשטידה.
כמה הצעות לשיפור:
1. לאפייה כפשטידה גדולה מומלץ להשתמש בכמות גדולה יותר של תוספות.
2. האפייה בתבנית גדולה (26) תיקח זמן רב יותר, חשוב לשים לב ולבדוק עם קיסם.
חגית
שלום
האם אפשר להכין כפשטידה אחת גדולה?
היי כרמלה,
את המאפינס הללו אפשר להכין עם כל סוג גבינה שאוהבים.
חשוב לשים גביע גבינה למריחה (קוטג', לבנה, גבינת שמנת ואפילו יוגורט).
כמו כן, לא לוותר על גבינה צהובה.
כרמלה
המאפינס יצאו מעולה.שמתי 1 קופסא של קוטג' וגם של הגבינה הלבנה-1 קופסאת שימורי תירס והוספתי עוד חצי כוס קמח .יש לי אורחת מצרפת שהתלהבה וביקשה מתכון אבל אין בצרפת את הגבינות האלה. אודה לכם מאד אם תוכלו לתרגם את הגבינות שבמתכון לגבינות שיש בצרפת.
Jenny Ben Josef
אני הורדתי מהמלח ויצא מאוד טעים
לאחר פנייה לבעלת המתכון הוא תוקן, תודה רבה על תשומת הלב והתגובות.
Walaa Matanes Dakwar
נכון המלח הרס לי את המתכון אני חושבת שתי כפיות ולא כפות
ליה
2 כפות מלח הורס את המאפינס
כנראה שזו טעות