שניצל ביתי • מתכון לשניצל זהוב ופריך + 4 ציפויים מיוחדים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

אנחנו אפילו לא מצליחים להתחיל לתאר את המקום ששניצל תופס בחיינו. זה אולי נשמע מוזר, אבל מדובר במקום גדול ומשמעותי מאוד. וכשמשהו כל-כך חשוב אנחנו פותחים בחיפושים! מה זאת אומרת חיפושים? אחר המתכון המושלם לשניצל כמובן 🙂

נתחיל בהתחלה, מה לבקש מהקצב (ומה יכול להרוס את כל החוויה)

  1. פילה או חזה? כשמדובר בשניצל, בחרו בחזה העוף. אם בשניצלונים עסקינן – זה כבר סיפור אחר. אבל היי! אנחנו במדריך לשניצל.
  2. בלי גידים. זו אולי העצה הכי חשובה לשניצל מושלם, הגידים בחזה העוף יכולים בקלות להרוס כל חוויית שניצל טובה. כיום ניתן למצוא חזה עוף פרוס “פרימיום” לא רק אצל הקצב, אפילו בסופרים השונים. אז נכון שאי אפשר להימנע מהם לחלוטין, אבל אפשר בהחלט להפחית משמעותית.
  3. והעובי? יש שיאמרו שחזה העוף צריך להיות הכי דק שרק אפשר, אחרים יתנגדו בנחרצות. בכל מקרה – ותרו על דפיקת השניצל המסורתית ובקשו מהקצב את העובי האהוב על בני הבית.



מתכון קלאסי: שניצל ביתי מדהים עם 4 המלצות לציפוי

שניצל - המדריך המלא | תמונה: shutterstock

שניצל – המדריך המלא | תמונה: shutterstock

תכינו מראש:

  • קילו חזה עוף פרוס לשניצל בעובי הרצוי
  • קערה ראשונה: 2 ביצים טרופות עם 1/2 כפית מיונז + 1/2 כפית מלח
  • קערה שנייה: כוס קמח לבן
  • קערה שלישית: 2 כוסות פירורי לחם + 1/4 כוס שומשום + 1/2 כפית מלח או פירורי לחם מתובלים (בחרו מהמגוון מטה)
  • מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ועוד שמן למהלך הטיגון
  • צלחת גדולה מרופדת בנייר סופג
  • מלקחיים

איך מכינים?

  1. הכי כדאי לעבוד כמו מפעל: הניחו את 3 הקערות זו לצד זו כמו תחנות וודאו שבסוף ישנה צלחת גדולה.
  2. מצפים כל שניצל בנפרד – תחילה בקמח, בביצים ולבסוף בתערובת פירורי הלחם.
  3. כל שניצל שצופה מסיים בצלחת (לא זו עם הנייר הסופג, אחרת).
  4. ממלאים מחבת בשמן לשכבה עבה מספיק לטיגון השניצל ומחממים על אש בינונית.
  5. מטגנים את השניצלים במחבת למשך 4 דקות על כל צד, עד להזהבה. *טיפ: טגנו 2-3 שניצלים בכל פעם על מנת לא להוריד את הטמפרטורה של השמן ובכך תמנעו שומניות יתר של השניצלים.
  6. את השניצלים המוכנים מניחים על נייר סופג על מנת לספוג את השמן.

ציפויים מיוחדים לשניצל בטעמים (פירורי לחם מתובלים)

  • ציפוי שניצל בטעם שום גריל: 2 כוסות פירורי לחם + 1/4 כוס שומשום + 1/2 כפית מלח + 1/2 כפית אבקת שום + כף תבלין גריל לעוף + כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • ציפוי שניצל עשבי תיבול: 2 כוסות פירורי לחם + 1/4 כוס שומשום + 1/2 כפית מלח + 1/2 כף פטרוזיליה מיובשת + 1/2 כף כוסברה מיובשת
  • ציפוי שניצל בטעם פיצה: 2 כוסות פירורי לחם + 1/4 כוס שומשום + 1/2 כפית מלח + 1/2 כף אורגנו מיובש + 1/2 כף תבלין לפיצה
  • ציפוי שניצל פיקנטי: 2 כוסות פירורי לחם + 1/4 כוס שומשום + כף שטוחה צ’ילי גרוס מיובש +כפית אבקת שום + 1/2 כפית כוסברה מיובשת

אחסון והגשה: ניתן לאחסן את השניצלים במקרר למשך 3 ימים או להקפיא לאחר הטיגון. הקפאה נכונה תיעשה בקופסה סגורה כאשר בין כל שניצל מפרידה חתיכה של נייר אפייה.
כדי להחיות מעט את השניצל לאחר החימום ניתן לטפטף עליו מעט לימון טרי – הלימון מחייה את הטעמים ואת מרקם השניצל.



שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *