FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

מאפינס בטטה מתוקים שילדים אוהבים

מתכון למאפינס בטטה מתקתק בניחוח וניל וקינמון. את המאפינס מכינים מבטטות שלמות בתנור והתוצאה פשוט מושלמת! רעיון נהדר לארוחת בוקר / ערב מתוקה שכולם אוהבים!

מתכון למאפינס בטטה מתוקים

מצרכים:

  • 3 בטטות בינוניות או 2 גדולות
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס זרעי פשתן טחונים (לא חובה)

הוראות הכנה:

להכנת הבטטות:

  1. מחוררים את הבטטות כ-3 פעמים עם מזלג, עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור חם על 200 מעלות כ-45 דקות, עד שהבטטות רכות מבפנים.  מוציאים ומניחים לקירור מוחלט.
  2. חוצים את הבטטות ל-2 ומרוקנים את התוכן לתוך קערה, מוערים עם מועך פירה או מזלג.

להכנת המאפינס:

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח, קינמון, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
  2. בקערה נפרדת מערבבים סוכר, שמן, ביצים ותמצית וניל.
  3. שופכים את קערה הרטובים לקערת היבשים תוך כדי ערבוב מתמי ואז מוסיפים את הבטטות.
  4. מערבבים את תערובת המאפינס היטב לאיחוד מוחלט.
  5. יוצקים בעזרת כף לתוך תבנית שקעים עם עטרות נייר משומנות, עד לגובה 3/4 השקע. אם משתמשים בזרעי פשתן מפזרים אותם מעל למאפינס שבתבנית.
  6. אופים בתנור חם על 180 מעלות כ-30 דקות.
    בתאבון!

עוד מתכוני מאפינס מומלצים

חדשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *