מתכון למאפינס בטטה מתקתק בניחוח וניל וקינמון. את המאפינס מכינים מבטטות שלמות בתנור והתוצאה פשוט מושלמת! רעיון נהדר לארוחת בוקר / ערב מתוקה שכולם אוהבים!
מתכון למאפינס בטטה מתוקים
מצרכים:
- 3 בטטות בינוניות או 2 גדולות
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות קינמון
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 3 ביצים
- כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס זרעי פשתן טחונים (לא חובה)
הוראות הכנה:
להכנת הבטטות:
- מחוררים את הבטטות כ-3 פעמים עם מזלג, עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור חם על 200 מעלות כ-45 דקות, עד שהבטטות רכות מבפנים. מוציאים ומניחים לקירור מוחלט.
- חוצים את הבטטות ל-2 ומרוקנים את התוכן לתוך קערה, מוערים עם מועך פירה או מזלג.
להכנת המאפינס:
- בקערה גדולה מערבבים קמח, קינמון, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
- בקערה נפרדת מערבבים סוכר, שמן, ביצים ותמצית וניל.
- שופכים את קערה הרטובים לקערת היבשים תוך כדי ערבוב מתמי ואז מוסיפים את הבטטות.
- מערבבים את תערובת המאפינס היטב לאיחוד מוחלט.
- יוצקים בעזרת כף לתוך תבנית שקעים עם עטרות נייר משומנות, עד לגובה 3/4 השקע. אם משתמשים בזרעי פשתן מפזרים אותם מעל למאפינס שבתבנית.
- אופים בתנור חם על 180 מעלות כ-30 דקות.
בתאבון!
