מתכון למאפינס זיתים ורוזמרין טעימים שמכינים בזמן ממש קצר ונהנים מניחוח הרוזמרין ומהטעם הנפלא של המאפינס. אפשר להגיש כחלק מארוחת בוקר או ערב זריזה.
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 15 דק' | סה"כ: 25 דק'
מצרכים:
- 2 כוסות קמח
- 1 כף ועוד 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/4 כוס עלי רוזמרין טריים קצוצים
- 1 כוס חלב
- 1 ביצה
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס זיתים ללא חרצנים קצוצים גס
- רוזמרין נוסף לפזר על גבי המאפינס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- משמנים 12 עטרות נייר למאפינס.
- בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח ועלי רוזמרין. מערבבים עד לאיחוד המרכיבים.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב חלב, ביצה וחמאה המומסת. מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
- מוסיפים את התערובת הנוזלים לתערובת היבשה ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
- מסדרים את עטרות הנייר על תבנית תנור (או בתוך תבנית שקעים) ויוצקים לתוכן את בלילת המאפינס עד 3/4 גובה התבנית. אם רוצים, מפזרים עלי רוזמרין נוספים.
- אופים בתנור החם למשך 12-15 דקות, המאפינס מוכנים כאשר הם מקבלים צבע זהוב מעל וקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
- מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים לצינון.
בתאבון!