מתכון לעוגת גבינה בחושה ריקוטה

על ידי יפה ימין  

עוגה מעולה לשבועות שמתאימה גם לכל יום אחר בשבוע - עוגת גבינה בחושה עם גבינת ריקוטה. אם תלכו אחר ההוראות שבמתכון והטיפים שלי תקבלו עוגה גבוהה ויפה.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 25 דקות

    50 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • תבנית מס' 24

מצרכים למתכון

5 ביצים

כוס ורבע סוכר (חד פעמית)

2 סוכר וניל

גבינת ריקוטה מסוננת

שמנת מתוקה 38%

3/4 כוס שמן קנולה (חד פעמית)

גרירת לימון

100 גרם שוקולד לבן מגורד

קמח תופח קטן (2 וחצי כוסות קמח תופח)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות (ללא טורבו), עוגות בחושות לא אוהבות טוברבו כי הוא גורם להן להיסדק.

בקערת מיקסר מקציפים את הביצים במשך 2 דקות, עד לקבלת קצף תפוח.

מוסיפים לביצים סוכר וסוכר וניל בהדרגה - יש להוסיף ב-4 פעמים בהפרש של 20 שניות בכל פעם.

ממשיכים להקציף את הביצים עם הסוכר במשך 3 דקות, עד לקבלת קצף תפוח ויפה.

בקערה נפרדת נערבב את גבינת הריקוטה עם שמנת מתוקה, שמן וגרידת לימון עש לתערובת אחידה וללא גושים.

מאחדים את 2 הקערות ע"י הוספת תערובת הגבינה לתערובת הביצים ומערבבים במהירות הכי נמכוה במשך 20 שניות בלבד.

מוסיפים גם את הקמח וממשיכים לערבב במהירות נמכוה 20 שניות נוספות. חשוב מאוד לא לערבב יותר מידי ולשמור על הקצף שהוא נותן לעוגה את האווריריות.

לסיום מוסיפים לקערה את השוקולד הלבן המגורד ומערבלים שוב למשך 20 שניות בלבד.

יוצקים את בלילת העוגת לתבנית 24 סיליקון משומנת היטס ואופים בתנור במשך 50 דק' עד שעה.

כשקיסם יוצא נקי - עוגת הגבינה מוכנה.

זיכרו - ערבול נכון והקצפה חכמה זה הביס הרך והנושם שכל אחד/ת מכם יאכל.

לאוהבי עוגות גבינה >> עוגות גבינה במגוון מתכונים מעולים.

עוד עוגות שבטוח תאהבו >>

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

אלון

30/07/2015

אני תוהה לגבי נחיצות השוקולד הלבן? האם הוא לא לוקח עוגה מעודנת והופך אותה למתוקה מידי?האם הוא לא פוגע במרקם שלה?

foodisgood

05/07/2015

היי, לעוגה יש צורך בגביע גבינת ריקוטה – 250 גרם.

שלום

05/07/2015

היי, העוגה נראית מדהים, אשמח להכין 🙂 מה הכמות של הריקוטה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00