FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון לעוגת גבינה בחושה ריקוטה

על ידי יפה ימין  

עוגה מעולה לשבועות שמתאימה גם לכל יום אחר בשבוע - עוגת גבינה בחושה עם גבינת ריקוטה. אם תלכו אחר ההוראות שבמתכון והטיפים שלי תקבלו עוגה גבוהה ויפה.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 25 דקות

    50 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • תבנית מס' 24

מצרכים למתכון

5 ביצים

כוס ורבע סוכר (חד פעמית)

2 סוכר וניל

גבינת ריקוטה מסוננת

שמנת מתוקה 38%

3/4 כוס שמן קנולה (חד פעמית)

גרירת לימון

100 גרם שוקולד לבן מגורד

קמח תופח קטן (2 וחצי כוסות קמח תופח)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות (ללא טורבו), עוגות בחושות לא אוהבות טוברבו כי הוא גורם להן להיסדק.

בקערת מיקסר מקציפים את הביצים במשך 2 דקות, עד לקבלת קצף תפוח.

מוסיפים לביצים סוכר וסוכר וניל בהדרגה - יש להוסיף ב-4 פעמים בהפרש של 20 שניות בכל פעם.

ממשיכים להקציף את הביצים עם הסוכר במשך 3 דקות, עד לקבלת קצף תפוח ויפה.

בקערה נפרדת נערבב את גבינת הריקוטה עם שמנת מתוקה, שמן וגרידת לימון עש לתערובת אחידה וללא גושים.

מאחדים את 2 הקערות ע"י הוספת תערובת הגבינה לתערובת הביצים ומערבבים במהירות הכי נמכוה במשך 20 שניות בלבד.

מוסיפים גם את הקמח וממשיכים לערבב במהירות נמכוה 20 שניות נוספות. חשוב מאוד לא לערבב יותר מידי ולשמור על הקצף שהוא נותן לעוגה את האווריריות.

לסיום מוסיפים לקערה את השוקולד הלבן המגורד ומערבלים שוב למשך 20 שניות בלבד.

יוצקים את בלילת העוגת לתבנית 24 סיליקון משומנת היטס ואופים בתנור במשך 50 דק' עד שעה.

כשקיסם יוצא נקי - עוגת הגבינה מוכנה.

זיכרו - ערבול נכון והקצפה חכמה זה הביס הרך והנושם שכל אחד/ת מכם יאכל.

לאוהבי עוגות גבינה >> עוגות גבינה במגוון מתכונים מעולים.

עוד עוגות שבטוח תאהבו >>

3 דירוגים וחוות דעת

אלון

אני תוהה לגבי נחיצות השוקולד הלבן? האם הוא לא לוקח עוגה מעודנת והופך אותה למתוקה מידי?האם הוא לא פוגע במרקם שלה?

היי, לעוגה יש צורך בגביע גבינת ריקוטה – 250 גרם.

שלום

היי, העוגה נראית מדהים, אשמח להכין 🙂 מה הכמות של הריקוטה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן