פרוסות בטטה בעשבי תיבול ואגוזים
על ידי Moran Turgeman מנות ראשונות, מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים, תוספות
שדרגו את תוספת הבטטה שלכם לתוספת טעימה ושוברת שגרה של פרוסות בטטה בתנור מתובלות בשמן זית, עשבי תיבול ואגוזי מלך. תוספת מיוחדת לאירוח או לארוחת השבת, מתאימה מאוד גם לחג שבועות המתקרב.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
15 דקות
1 שעה
1 שעה 15 דקות
- כ-4 מנות
מצרכים למתכון
2 בטטות גדולות
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
כף תבלין בזיליקום
כף טימין
כף רוזמרין
1.5 - 2 כוסות אגוזי מלך טחונים
הוראות הכנה
את הבטטות נשטוף ונקלוף ולאחר מכן נפרוס לפרוסות עבות ויפות.
נסדר את פרוסות הבטטב בתבנית או בצלחת הגשה שמתאימה לתנור ונפזר מעליהן זמן זית, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.
נכניס את הבטטות לתנור על 200 מעלות עד לחצי ריכוך.
בינתיים נערבב את עשבי התיבול בקערה קטנה.
כאשר פרוסות הבטטה הגיעו לחצי ריכוך נפזר עליהן את תערובת עשבי התיבול באופן אחיד ונכניס לתנור.
כאשר הבטטות רכות וכמעט מוכנות (כ-5 דקות לפני שמוציאים) נפזר מעל פרוסות הבטטה את אגוזי המלך הטחונים שלנו.
ניתן לבטטות להשחים מעט ונוציא את מהתנור.