תפריט

הכי מעניינים




אפייה ומתוקים

מדריכי בישול




אוספי מתכונים

בריאות, דיאטה ואורח חיים

ניקיון ותחזוקת המטבח

סלט חצילים מבושלים ברוטב עגבניות

על ידי חדווה מלמד  

16/04/2015

5.0 4

מתכון שעובר מדור לדור של סלט חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות, אצלנו קוראים לזה חצילים מתובלים, הסלט מאוד מושקע ולא כמו כל סלט רגיל הוא דורש עבודה יחסית ארוכה אבל בסוף מתקבל סלט טעים מאוד שלא מוותרים עליו.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 30 דקות

    45 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • סלט קטן

מצרכים למתכון

1 חציל גדול

1 פלפל אדום

2 עגבניות

קופסת רסק עגבניות בינונית (260 גרם)

5 כפות שמן

4 שיני שום

1/4 כוס מים

כף חומץ

כף סוכר

מלח ופלפל לפי הטעם

אפשר גם להוסיף פלפל חריף

הוראות הכנה

לשטוף את החציל ולחתוך לקוביות בגודל בינוני.

לקצוץ את הפלפל האדום לקוביות קטנות מאוד.

לגרד את העגבניות בפומפייה.

במחבת גדולה לחמם שמן ולטגן את החציל עד שהוא מזהיב קצת מכל צד.

להוסיף למחבת את הפלפל ולטגן עד שהחציל רך ומוכן ואז להעביר לקערה.

לשפוך את השמן מהמחבת ולחמם כף שמן חדש.

לטגן את העגבניות עם רסק, שום ומים וגם תבלינים לפי הטעם. יש לטגן בערך 4 דקות עד שהכל מסמיך והופך לרוטב.

להוסיף למחבת את החצילים והפלפלים ולערבב ממש בעדינות ולבשל ביחד בערך דקה.

להעביר את הסלט לקערה ולאכול חם. אם רוצים אפשר לקרר לגמרי ולשמור במקרר בקופסה סגורה.

אפשר להכין כמות גדולה יותר ולאחסון במקרר בערך 3-4 ימים

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

4 דירוגים וחוות דעת

מור

01/05/2017

מתכון מדהים!

אסתר

12/01/2017

סלט מאוד טעיים כולם פשוט ליקקו את האצבעות

שירה

11/12/2016

מתכון מצוין

בתיה

06/12/2016

וואו זה הסלט הכי טעים בעולם! אנחנו אוכלים אותו בכל שישי!
חצילים ברוטב עגבניות אדום (או בשמו המקורי סלט חצילים מרוקאי)
אשמח לקבלת מתכונים לסלטים מרוקאים נוספים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

סרטונים מעוררי תיאבון

FoodisGood