תפריט

הכי מעניינים

אפייה

אפונה ברוטב עגבניות אדום ועסיסי

על ידי המטבח של שרית  , , , ,

29/03/2017

0.0

מתכון לאפונה ירוקה ברוטב עגבניות. מהמתכון ניתן גם להכין אפונה וגזר ברוטב, הגזר מהווה תוספת בריאה ונפלאה. מתאים כתבשיל, כרוטב לפסטה או לקציצות או כמו שאמא הייתה מגישה לנו - מעל לאורז לבן.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 10 דקות

    25 דקות

    35 דקות

  • 4 סועדים

מצרכים למתכון

לאפונה וגזר (או רק אפונה)

שקית אפונה וגזר קפואים (או שקית אפונה קפואה) 800 גרם.

מי ברז

לרוטב עגבניות

בצל בינוני

2 כפות שמן

עגבנייה טרייה חתוכה לקוביות קטנות

כפית רסק עגבניות

כפית פפריקה מתוקה

קורט סוכר

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כוס מים רותחים

1/2 כפית אבקת מרק עוף

הוראות הכנה

מפשירים מעט את האפונה

את האפונה והגזר מניחים בקערה ומכסים במי ברז, מניחים כ-10 דקות ומסננים.

מכינים את רוטב העגבניות

בסיר בינוני מטגנים בצל בשמן 2-3 דקות, רק עד שהבצל הופך שקוף.

כעת מוסיפים את האפונה והגזר לסיר ומערבבים היטב.

מוסיפים לסיר עגבנייה חתוכה, רסק, פפריקה, סוכר, מלח, פלפל ומים ומביאים לרתיחה.

מפזרים אבקת מרק עוף, מערבבים היטב, מנמיכים להבה וסוגרים את הסיר עם מכסה.

מבשלים את האפונה ברוטב העגבניות למשך 20-30 דקות, עד שהאפונה והגזר רכים.

אם רוצים רוטב עגבניות סמיך - בחמש הדקות האחרונות לבישול מסירים את המכסה לאידוי חלק מהנוזלים.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood