FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

לחמניות ממולאות בטונה ופטריות

על ידי אילנית בניזרי  ,

רעיון לארוחת צהריים או ערב טעימה במיוחד שמתאימה לילדים וגם למבוגרים. הלחמניות קלות להכנה והתוצאה מעולה.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 20 דקות

    20 דקות

    40 דקות

  • כ-15 לחמניות

מצרכים למתכון

לבצק הלחמניות

קילו קמח מנופה

3 כפות סוכר

2 כפות שמרים

כף מלח

חצי כוס שמן

3 כוסות מים

למילוי טונה ופטריות

1 גמבה קצוצה לקוביות קטנות

קופסת פטריות פרוסות

3 כפות שמן

כף פפריקה אדומה מתוקה

2 כפות רסק עגבניות

4 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור

2 קופסאות שימורי טונה בשמן מסוננות

חופן כוסברה קצוצה

לציפוי הלחמניות

ביצה טרופה

שומשום

הוראות הכנה

נלוש את חומרי הבצק לכדי בצק רך ונוח לעבודה, את השמן נוסיף בסוף.

נניח את הבצק מכוסה להתפחה של חצי שעה.

נלוש בשנית, נכסה ונניח לתפיחה של חצי שעה נוספת.

במחבת גדולה נטגן גמבה עם פטריות, רסק, שום ותבלינים.

נוסיף טונה מסוננת וכוסברה קצוצה, נערבב היטב ונטגן יחדיו כ-4 דקות.

נעביר את המלית למסננת ונניח לצינון מוחלט.

מן הבצק ניצור כדורים קטנים, כל כדור נפתח ונמלא בכ-2 כפות מלית.

נסגור את העיגולים היטב, נשטח מעט על תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח.

נכסה את הלחמניות הממולאות ונתפיח לרבע שעה.

נמרח על הלחמניות ביצה, נפזר שומשום ונכניס לאפייה של כ-20 דקות בתנור חם על 180 מעלות.

2 דירוגים וחוות דעת

היי מריה,
בהחלט ניתן להוסיף בשר בקר מטוגן, יעשיר את הטעם.

מריה גסל

האם אני יכולה להסויף בקר טחון טיפה מטוגן?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן