FoodisGood

קציצות עוף וברוקולי אפויות בתנור

מנה בריאה וקלה להכנה, מושלמת לארוחת ערב מהירה של אמצע שבוע, עשירה בחלבון וירקות. הקציצות מתובלות בסגנון אסייתי, מה שהופך אותן לחלופה מעניינת וטעימה לקציצות העוף השגרתיות. מתאים מאוד גם לילדים!

זמן עבודה: 20 דקות | 30 קציצות

מצרכים:

  • 1 קילו עוף טחון
  • 300 גרם ברוקולי מבושל קצוץ (אפשר טרי ולבשל ואז לקצוץ / אפשר קפוא, להפשיר ולקצוץ / אפשר ברוקולי קצוץ קפוא מופשר)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1.5 כפיות אבקת שום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • ביצה 1
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר – אופציונלי

הוראות הכנה:

  1. את הברוקולי הקצוץ מניחים במסננת למשך עשר דקות להגרת הנוזלים.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  3. בקערה גדולה מערבבים עוף, ברוקולי, פירורי לחם, רוטב סויה, ג'ינג'ר, מלח, אבקת שום, פלפל וביצה.
  4. מערבבים היטב כדי לאחד היטב את כל המצרכים ואז יוצרים כדורים קטנים (כמות של כף אחת לכל קציצה).
  5. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, מרססים בשמן זית גם מעל לקציצות.
  6. אופים בתנור החם למשך 15 דקות, הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות עוד 5-7 דקות, הקציצות מוכנות כשהן שחומות.

עוד קציצות עוף שאנחנו אוהבים:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.