FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת גבינה אפויה על טורט עם ציפוי פירות יער

משדרגים לכם את עוגת הגבינה עם מתכון מנצח לעוגת גבינה אפויה על בסיס טורט עם מילוי גבינות עשיר וציפוי פירות יער לביס חמצמץ מתקתק. עוגה נפלאה ל ולכל השנה!

מתכון לעוגת גבינה ופירות יער

זמן הכנה: 30 דק' | זמן אפייה: שעה וחצי | סה"כ: שעתיים

מצרכים:

לתחתית העוגה:

  • 2 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

מילוי הגבינה:

(בטמפרטורת החדר)

  • 5 ביצים מופרדות
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 1 גביע
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

לציפוי פירות היער:

  • 250 גרם פירות יער טריים או קפואים לאחר הפשרה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבנית קפיצית 24 ס"מ בנייר אפייה, תחתית ודפנות.
  2. מומלץ לגזור עיגול בקוטר בסיס התבנית, לגזור פס בגובה התבנית ולרפד את הדפנות. ניתן להדביק את הנייר לתבנית במעט מים.

להכנת בסיס העוגה:

  1. מקציפים בקערה חלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף לבן ואוורירי.
  2. מוסיפים בהדרגה סוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף לבן ויציב.
  3. בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם קורט מלח, עד שהתערובת מלבינה מעט ומכפילה את הנפח.
  4. מוסיפים שמן ותמצית וניל ומערבבים.
  5. מוסיפים בתנועות קיפול את קצף החלבונים לקערת החלמונים.
  6. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.
  7. יוצקים את בלילת הטורט לתבנית ודופקים קלות את התבנית על השיש כדי ליישר ולהוציא בועות אויר.
  8. אופים כרבע שעה עד שהבסיס מזהיב.

כשהתחתית בתנור, מכינים את בלילת הגבינה:

  1. מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף לבן ואוורירי.
  2. מוסיפים בהדרגה סוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף לבן ויציב.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  4. מאחדים את קצף החלבונים עם תערובת הגבינות בהדרגה ובתנועת קיפול עדינות.
  5. שופכים את בלילת הגבינות על הטורט האפוי ומיישרים מעט.
  6. מעלים את חום התנור ל-180 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
  7. מכניסים את העוגה לתנור ואופים 15 דקות ב 180 מעלות.
  8. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה וקפיצית וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
  9. מניחים לעוגה להתקרר כחצי שעה בתנור ומעבירים למקרר, לקירור מלא, עד להגשה.

להכנת ציפוי פירות היער:

  1. ממיסים בסיר על אש נמוכה סוכר, מים ולימון, עד שהסוכר נמס לגמרי.
  2. מוסיפים פירות יער, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד דקה-שתיים.
  3. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

להגשת המנה:

  1. משחררים בעדינות את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה יפה.
  2. יוצקים מעל את ציפוי פירות היער ומגישים.
    בתאבון!
🆕 הכי חדשים
passover-dairy-dinner
10 ארוחות ערב חלביות כשרות לפסח
xr:d:DAF_rnF2-Rs:25,j:3825106507532240879,t:24041110
סלט פלפלים חריפים קלויים (חריף אש 🔥)
xr:d:DAF_rnF2-Rs:24,j:1452835404027134956,t:24041110
5 סלטים טריים ורעננים לשולחן החג
🔥 הכי פופולרי היום
gluten-free-cheese-rolls
לחמניות כשרות לפסח • 5 מתכונים שאתם באמת אוהבים
pound-cakes-for-passover
עוגות בחושות כשרות לפסח (8 מתכונים קלים וטעימים)
easy-passover-breakfasts-for-kids
5 ארוחות בוקר לילדים בפסח בקלי קלות
passover-chocolate-cake
עוגת שוקולד כשרה לפסח שלא תחליפו אף פעם
top-10-passover-chocolate-cakes
עוגת שוקולד לפסח • 10 העוגות הכי מומלצות!
passover-tortillas
טורטיות כשרות לפסח • מתכון בריא, מהיר וקל
passover-dinner-recipes
ארוחת ערב בפסח • 12 מתכונים שעושים את העבודה
pancake-recipe-for-passover
פנקייק כשר לפסח • מתכון קל ומנצח
passover-lasagna
לזניה כשרה לפסח - חלבית וקלה להכנה
potato-kugel-recipe
פשטידת תפוחי אדמה לפסח (תוספת מושמת לחג)
דילוג לתוכן