FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת גבינה אפויה על טורט עם ציפוי פירות יער

משדרגים לכם את עוגת הגבינה עם מתכון מנצח לעוגת גבינה אפויה על בסיס טורט עם מילוי גבינות עשיר וציפוי פירות יער לביס חמצמץ מתקתק. עוגה נפלאה לשבועות ולכל השנה!

מתכון לעוגת גבינה ופירות יער

זמן הכנה: 30 דק' | זמן אפייה: שעה וחצי | סה"כ: שעתיים

מצרכים:

לתחתית העוגה:

  • 2 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

מילוי הגבינה:

(בטמפרטורת החדר)

  • 5 ביצים מופרדות
  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 1 גביע גבינת שמנת
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

לציפוי פירות היער:

  • 250 גרם פירות יער טריים או קפואים לאחר הפשרה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבנית קפיצית 24 ס"מ בנייר אפייה, תחתית ודפנות.
  2. מומלץ לגזור עיגול בקוטר בסיס התבנית, לגזור פס בגובה התבנית ולרפד את הדפנות. ניתן להדביק את הנייר לתבנית במעט מים.

להכנת בסיס העוגה:

  1. מקציפים בקערה חלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף לבן ואוורירי.
  2. מוסיפים בהדרגה סוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף לבן ויציב.
  3. בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם קורט מלח, עד שהתערובת מלבינה מעט ומכפילה את הנפח.
  4. מוסיפים שמן ותמצית וניל ומערבבים.
  5. מוסיפים בתנועות קיפול את קצף החלבונים לקערת החלמונים.
  6. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.
  7. יוצקים את בלילת הטורט לתבנית ודופקים קלות את התבנית על השיש כדי ליישר ולהוציא בועות אויר.
  8. אופים כרבע שעה עד שהבסיס מזהיב.

כשהתחתית בתנור, מכינים את בלילת הגבינה:

  1. מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף לבן ואוורירי.
  2. מוסיפים בהדרגה סוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף לבן ויציב.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  4. מאחדים את קצף החלבונים עם תערובת הגבינות בהדרגה ובתנועת קיפול עדינות.
  5. שופכים את בלילת הגבינות על הטורט האפוי ומיישרים מעט.
  6. מעלים את חום התנור ל-180 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
  7. מכניסים את העוגה לתנור ואופים 15 דקות ב 180 מעלות.
  8. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה וקפיצית וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
  9. מניחים לעוגה להתקרר כחצי שעה בתנור ומעבירים למקרר, לקירור מלא, עד להגשה.

להכנת ציפוי פירות היער:

  1. ממיסים בסיר על אש נמוכה סוכר, מים ולימון, עד שהסוכר נמס לגמרי.
  2. מוסיפים פירות יער, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד דקה-שתיים.
  3. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

להגשת המנה:

  1. משחררים בעדינות את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה יפה.
  2. יוצקים מעל את ציפוי פירות היער ומגישים.
    בתאבון!
דילוג לתוכן