FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מתכון: עוגת גבינה באסקית קלאסית

אם אתם כאן, אתם כנראה יודעים במה מדובר – את עוגת הגבינה הבאסקית המפורסמת, זו עם המרקם המיוחד (פאדג' מדהים), מכינים בקערה אחת בלבד, אופים בחום גבוה עד שהיא שחומה ממש וכשמוציאים אותה מהתנור היא נראית ממש לא מוכנה. אז למה היא תכבוש את לבכם? כי אחרי שתטעמו אותה אתם תתמכרו לטעם המיוחד שמתקבל מהמעטפת השחומה ולמרקם הפאדג' / נמס בפה המושלם הזה שבכלל לא ידעתם שיש לעוגת גבינה להציע. בקיצור, תטעמו!

מתכון לעוגת גבינה באסקית

זמן הכנה: 15 דקות | זמן אפייה: 55 דקות | סה"כ: שעה ו-10 דק'

מצרכים:

  • 800 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 1 ורבע כוסות סוכר
  • 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/3 כוס קמח לבן
  • חמאה ללא מלח לשימון התבנית

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 200 מעלות.
  2. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בחמאה (החמאה משמשת להדבקת נייר האפייה).
  3. מרפדים בנייר אפייה את התחתית ואת השוליים, כך שהנייר יבלוט החוצה מהתבנית (העוגה תופחת בזמן האפייה) ומשמנים גם את נייר האפייה.
  4. מקציפים גבינת שמנת וסוכר בקערה או קערת מיקסר במהירות נמוכה, עד שהסוכר נמס ומתקבל מרקם חלק.
  5. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים ביצים אחת בכל פעם, עד שהן נבלעות בבלילה.
  6. מנקים את הדפנות עם מרית, כדי לוודא שהכל מתערבב היטב.
  7. מפחיתים מהירות ומוסיפים שמנת, מלח ווניל. מקציפים כחצי דקה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. מנפים פנימה את הקמח ומקציפים כחצי דקה, עד שמתקבל מרקם חלק. מנקים שוב את הדפנות עם מרית, כדי לוודא שהכל מתערבב היטב.
  9. יוצקים את הבלילה לתבנית (הבלילה יוצאת דלילה למדי) ואופים 50-55 דקות, עד שצבע העוגה הופך שחום מאוד וזהוב, נוצרים מעט סדקים מעל אבל הבלילה עדין רוטטת ולא יציבה.
  10. מצננים לטמפרטורת החדר (העוגה "תצנח"), מעבירים לקירור במקרר למספר שעות, מסירים בזהירות את נייר האפייה, פורסים ומגישים.
    בתאבון!
שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *