FoodisGood

טארט שוקולד ושקדים ללא גלוטן

מתכון לטארט שוקולד ללא גלוטן עם קמח שקדים, שמן קוקוס ומייפל. טארט נהדר שניתן להכין גם בתבנית פאי גדולה וגם כ-12 טארטים אישיים.

מצרכים:

  • תבנית פאי עגולה או תבניות פאי אישיות
לבסיס הפאי:
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1/8 כוס אבקת קקאו
  • 1/8 כוס שמן קוקוס מומס
  • 2 כפות סירופ מייפל
למלית השוקולד:
  • 250 גרם שוקולד מריר 70%
  • 3/4 כוס חלב קוקוס
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הבסיס עד לקבלת בצק רך ונעים.
  3. משמנים קלות תבנית פאי עגולה.
  4. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה (או לתבניות פאי אישיות)
  5. משטחים בעזרת מרית את הבצק באופן אחיד בחלק התחתון של התבנית ובצדדים.
  6. אופים למשך כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת מתכת לצינון.

הכנת המלית:

  1. ממיסים את שוקולד בבאן מארי או במיקרוגל למשך כ – 30 שניות.
  2. לאחר שהשוקולד נמס, מוסיפים חלב קוקוס, וניל וקורט מלח.
  3. מערבבים לאט עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. שופכים את תערובת השוקולד לתוך הבצק האפוי ומיישרים בעזרת כף.
  5. מצננים במקרר שעתיים לפחות, עד להגשה.
  6. ניתן לקשט באגוזים ושקדים קצוצים.

עוד מתכוני טארט ופאי מתוקים!

עוגת בננה טבעונית, הגרסה הבריאה

מתכון לעוגת בננות מתוקה בגרסה טבעונית ובריאה. עוגה נהדרת עם מילוי אוכמניות שהופך אותה לעסיסית במיוחד (אפשר להוסיף לעוגה כל פרי שאוהבים).

סלט פלפלים קלויים [מעדן!]

איך מכינים סלט פלפלים קלויים? מתכון מעולה עם טעמים מעושנים ותיבול מדויק של שום ולימון. + כל השיטות לקליית פלפלים וטיפים לשדרוג!

מדריך להכנת בצק פאי בסיסי בקלות

מדריך להכנת בצק פאי קלאסי שמתאים לכל מלית מתוקה או מלוחה. מתכון מפורט כולל כל השלבים להכנת בצק פאי פריך וטעים. *שימו לב: להכנת בצק פאי פרווה ניתן להחליף את החמאה במחמאה.

דילוג לתוכן