FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט פלפלים קלויים בחריפות מעודנת

הסלט הקלאסי הזה, שמשלב פלפלים קלויים מכל הצבעים יחד עם תיבול מדויק של שום, פלפל חריף ולימון, הוא אחד הסלטים האהובים והפופולריים ביותר. את הפלפלים קולים על הגז או בתנור (מצורף מדריך קלייה).

מתכון לסלט פלפלים קלויים

מצרכים:

  • 3 פלפלים בכל הצבעים (או בצבע אחד, מה שיש) – אפשר להשתמש בגמבה או בפלפלי שושקה
  • חצי פלפל ירוק חריף, פרוס גס (זהירות, יש לעבוד עם כפפות)
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 צרור כוסברה או פטרוזיליה (מה שאוהבים)
  • ניתן להגיש עם זיתים שלמים

הוראות הכנה:

  1. בקערה בינונית מערבבים את פרוסות הפלפל החריף עם שום, מיץ לימון, חומץ ומים. לאחר הערבוב מניחים לטעמים להתאחד עד שהפלפלים מוכנים.
  2. מכינים את הפלפלים הקלויים
    לקליית הפלפלים על הגז – מניחים פלפל בשלמותו על הגז, כשמשחים ונשרף מעט הופכים צד, ממשיכים בקליית הפלפל על שהוא רך מכל הצדדים. מורידים מהאש ומסירים את הקליפה בזהירות.
    לקליית הפלפלים בתנור >> קליק למדריך לפלפים קלויים בתנור.
  3. מוציאים את הפלפל החריף מהרוטב, אנחנו לא נשתמש בו יותר.
  4. כעת, מוסיפים לקערת הרוטב את פרוסות הפלפלים. אם קליתם אותם בשלמותם – מנקים ופורסים, אם קליתם אותם בתנור – פשוט מוסיפים את הרצועות פנימה.
  5. מערבבים היטב ומעבירים למקרר עם מכסה לכרבע שעה.
  6. לפני ההגשה מוסיפים פנימה כוסברה או פטרוזיליה קצוצה ומערבבים היטב.

אל תפספסו את סלטי הפלפלים הבאים:

דילוג לתוכן