ליוטניצה – ממרח פלפלים בולגרי

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן  , ,

ממרח פלפלים אדומים קלויים מוצלח במיוחד שנקרא : לוטניצה או ליוטניצה . מתאים מאוד למריחה על לחם טרי. מתכון בולגרי טעים ובריא. מומלץ מאוד להכין כמות כפולה ולהקפיא.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 40 דקות

    30 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 2 צנצנות

מצרכים למתכון

10-12 פלפלים אדומים (רגילים / שושקה / שניהם)

5-6 שיני שום

1/2 כוס שמן

1 כף מלח

מעט צ'ובריצ'ה (לא חובה)

1 כפית סוכר

2 כפות חומץ

הוראות הכנה

את הפלפלים האדומים קולים עד לריכוך, ומקלפים. מעבירים למסננת לשעתיים.

טוחנים במטחנת בשר את הפלפלים והשום.

לאחר טחינה, מעבירים את ממרח הפלפלים לסיר עד אש נמוכה, מוסיפים שמן, מלח, צ'ובריצה, סוכר וחומץ. מבשלים עד שהנוזלים מתאדים. בישול של חצי שעה לפחות, תוך כדי ערבוב כל הזמן כדי שלא יישרף.

מעבירים לצנצנות אחסון ומקבלים ממרח פלפלים מוכן וטעים במיוחד.

ממרח הפלפלים המוכן נשמר בצנצנת סגורה למשך שבוע.
ניתן ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא את הממרח.

שתפו את המתכון >>

6 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

30/06/2016

היי גניה,
לממרח דיאטטי יותר ניתן לוותר על חצי כמות מהשמן.
קחי בחשבון שזה יתבטא במרקם.

גניה

29/06/2016

אני בדיאטה של חלי ממן. ניתן לעוריד מהשמן?

נסי

08/05/2016

צ’ובריצה – תבלין מנצח שלדעתי ניתן לקנות רק בבולגריה.מזכיר את ההמון. ונהוג להוסיפו בהכנת קבב בבית.אין עליו.אפשר לשים על פיתה עם שמן ולאכול ככה סתם בכייף.

בולגריה

08/05/2016

בליוטניצה המקורית יש גם עגבניות, בערך אותה כמות כמו פילפלים, ניתן להוסיף גם קצת חצילים, ממרח מעולה ומאוד טעים! ☺

אריק

07/05/2016

מה זה צובריצה

רות

19/08/2015

הכננתי ממרח פלפל-טעים מאוד.תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00