FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

ליוטניצה – ממרח פלפלים בולגרי

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן  , ,

ממרח פלפלים אדומים קלויים מוצלח במיוחד שנקרא : לוטניצה או ליוטניצה . מתאים מאוד למריחה על לחם טרי. מתכון בולגרי טעים ובריא. מומלץ מאוד להכין כמות כפולה ולהקפיא.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 40 דקות

    30 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 2 צנצנות

מצרכים למתכון

10-12 פלפלים אדומים (רגילים / שושקה / שניהם)

5-6 שיני שום

1/2 כוס שמן

1 כף מלח

מעט צ'ובריצ'ה (לא חובה)

1 כפית סוכר

2 כפות חומץ

הוראות הכנה

את הפלפלים האדומים קולים עד לריכוך, ומקלפים. מעבירים למסננת לשעתיים.

טוחנים במטחנת בשר את הפלפלים והשום.

לאחר טחינה, מעבירים את ממרח הפלפלים לסיר עד אש נמוכה, מוסיפים שמן, מלח, צ'ובריצה, סוכר וחומץ. מבשלים עד שהנוזלים מתאדים. בישול של חצי שעה לפחות, תוך כדי ערבוב כל הזמן כדי שלא יישרף.

מעבירים לצנצנות אחסון ומקבלים ממרח פלפלים מוכן וטעים במיוחד.

ממרח הפלפלים המוכן נשמר בצנצנת סגורה למשך שבוע.
ניתן ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא את הממרח.

6 דירוגים וחוות דעת

היי גניה,
לממרח דיאטטי יותר ניתן לוותר על חצי כמות מהשמן.
קחי בחשבון שזה יתבטא במרקם.

גניה

אני בדיאטה של חלי ממן. ניתן לעוריד מהשמן?

נסי

צ'ובריצה – תבלין מנצח שלדעתי ניתן לקנות רק בבולגריה.מזכיר את ההמון. ונהוג להוסיפו בהכנת קבב בבית.אין עליו.אפשר לשים על פיתה עם שמן ולאכול ככה סתם בכייף.

בולגריה

בליוטניצה המקורית יש גם עגבניות, בערך אותה כמות כמו פילפלים, ניתן להוסיף גם קצת חצילים, ממרח מעולה ומאוד טעים! ☺

אריק

מה זה צובריצה

רות

הכננתי ממרח פלפל-טעים מאוד.תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן