FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מדריך להכנת בצק פאי בסיסי בקלות

מדריך להכנת בצק פאי קלאסי שמתאים לכל מלית מתוקה או מלוחה. מתכון מפורט כולל כל השלבים להכנת בצק פאי פריך וטעים. *שימו לב: להכנת בצק פאי פרווה ניתן להחליף את החמאה במחמאה.

כלים:

  • מעבד מזון עם להב פלדה
  • ניילון נצמד
  • מערוך
  • תבנית פאי

מצרכים:

  • 1/4 1 כוסות (160 גרם) קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1.5 כפיות סוכר לפאי מתוק / 1/2 כף סוכר לפאי מלוח (קיש)
  • 8 כפות (112 גרם) חמאה לא מלוחה צוננת, חתוכה לקוביות
  • 3 עד 4 כפות מי קרח
  • מעט קמח לרידוד הבצק

הוראות הכנה:

הכנת הבצק:

  1. מכניסים למעבד מזון קמח, מלח וסוכר ומערבבים במהירות אטית.
  2. מוסיפים מחצית מכמות החמאה ומפעילים את המעבד ל – 8 פולסים.
  3. מוסיפים את המחצית השנייה של קוביות החמאה ומפעילים 6 פעמים נוספות. מתקבל בצק פירורי, עם נתחי חמאה בגודל של אפונה.
  4. מוסיפים שתי כפות מים קרים (ללא הקרח) לקערת מעבד המזון ומעבדים מספר פעמים.
  5. לאחר מכן, מוסיפים עוד ככף מי קרח, לאט, כפית בכל פעם, עד שהתערובת מתגבשת.
  6. אם צובטים מעט את בצק הפירורים והוא מחזיק יחד, הוא מוכן. אם לא, מוסיפים עוד מעט מים ומעבדים שוב (נסו לשמור על כמות מים מינימלית. יותר מדי מים יהפכו את הפאי לקשה).
  7. מוצאים את הבצק ממעבד המזון, אוספים אותו מעט לכדור בצק, מפזרים מעט קמח לבן על כל הצדדים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות. (בשלב זה ניתן להקפיא את הבצק למשך חודש ולהפשיר לילה במקרר לפני האפייה).
  8. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים לו לנוח כ – 10 דקות, כך שיהיה קל יותר לרדד אותו.
  9. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ – 30 סמ' ועובי של כ – 2.5 סמ'. מקפידים לפזר קמח על מנת לוודא שהבצק לא יידבק למשטח העבודה.
  10. פורסים את הבצק בזהירות על תבנית עגולה בקוטר של כ – 20 סמ' ומהדקים בעדינות כלפי מטה ובצדדים.
  11. מחזירים להקפאה עד לאפייה.

שלב האפייה:

  1. מחממים מראש את התנור ל -180 מעלות.
  2. וודאו שאתם עובדים עם בצק הפאי כשהוא קפוא, לא מופשר. הבצק צריך להיות במקפיא לפחות 30 דקות, רצוי שעה.
  3. מרפדים את החלק הפנימי של הפאי הקפוא בנייר אפייה ומפזרים מעליו שעועית / חומוס / אורז יבש, על מנת ליצור משקולת על הבצק, כך שלא יתפח באפייה.
  4. אופים בחום של 180 מעלות.
    – אם מכינים בצק לקיש עם מלית שתצריך אפייה נוספת בתנור, אופים למשך 30-35 דקות.
    – אם מכינים בצק פאי למאפה שלא יזדקק אפייה נוספת, אופים במשך 45-50 דקות.
  5. מוציאים את הפאי מהתנור. מרימים את משקולות הפאי וממשיכים להכנת המילוי.

מליות מעניינות לפאי שלכם

מליות מלוחות להכנת קיש

דילוג לתוכן