מתכון לעוגת בננות מתוקה בגרסה טבעונית ובריאה. עוגה נהדרת עם מילוי אוכמניות שהופך אותה לעסיסית במיוחד (אפשר להוסיף לעוגה כל פרי שאוהבים).
מתכון לעוגת בננות טבעונית בריאה
מצרכים:
- 1 וחצי כוסות קמח כוסמין (למתכון ללא גלוטן השתמשו בקמח קינואה או כוסמת)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- 2 בננות בשלות בינוניות
- 1/2 כוס אוכמניות
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 1/3 כוס סוכר קוקוס
- 1 כף קמח פשתן + 3 כפות מים
- 1/2 כוס חלב שקדים או כל חלב צמחי לבחירתכם
- 2 כפיות תמצית וניל
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערית מערבבים קמח פשתן ומים ומניחים לעמוד מספר דקות.
- במעבד מזון מערבבים בננות, חלב צמחי, שמן קוקוס ותמצית וניל (ניתן למעוך את הבננה גם בקערה עם מזלג).
- בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון וסוכר.
- מוסיפים את החומרים הרטובים ממעבד המזון לקערה עם החומרים היבשים.
- מוסיפים אוכמניות ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה משומנת קלות ואופים כ 20 דקות.
- מקררים מספר דקות לפני ההגשה.
בתאבון!