FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

עוגת בננה טבעונית, הגרסה הבריאה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
מתכון לעוגת בננות מתוקה בגרסה טבעונית ובריאה. עוגה נהדרת עם מילוי אוכמניות שהופך אותה לעסיסית במיוחד (אפשר להוסיף לעוגה כל פרי שאוהבים).

מתכון לעוגת בננות טבעונית בריאה

מצרכים:

  • 1 וחצי כוסות קמח כוסמין (למתכון ללא גלוטן השתמשו בקמח קינואה או כוסמת)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 2 בננות בשלות בינוניות
  • 1/2 כוס אוכמניות
  • 1/4 כוס שמן קוקוס
  • 1/3 כוס סוכר קוקוס
  • 1 כף קמח פשתן + 3 כפות מים
  • 1/2 כוס חלב שקדים או כל חלב צמחי לבחירתכם
  • 2 כפיות תמצית וניל

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערית מערבבים קמח פשתן ומים ומניחים לעמוד מספר דקות.
  3. במעבד מזון מערבבים בננות, חלב צמחי, שמן קוקוס ותמצית וניל (ניתן למעוך את הבננה גם בקערה עם מזלג).
  4. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון וסוכר.
  5. מוסיפים את החומרים הרטובים ממעבד המזון לקערה עם החומרים היבשים.
  6. מוסיפים אוכמניות ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  7. שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה משומנת קלות ואופים כ 20 דקות.
  8. מקררים מספר דקות לפני ההגשה.
    בתאבון!

עוד גרסאות לעוגות בננה טבעוניות ששווה לנסות:

קבלו השראה לקינוח הטבעוני הבא שתכינו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email