עוגיות מהממות לאוהבי הלימון שמשלבות מרכיבים בסיסיים ויוצרות בבית ניחוח נהדר. עוגיות ללא ביצים, מאוד קלות להכנה ונפלאות לצד התה.
מתכון לעוגיות לימון טבעוניות
זמן הכנה: 45 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: שעה ו – 5 דקות
מצרכים:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר (או מחמאה לעוגיות טבעונות)
- 300 גרם קמח לבן
- גרידת לימון מלימון אחד
- קמח לקימוח משטח העבודה
הוראות הכנה:
- טורפים בקערה חמאה וסוכר, עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה.
- מוסיפים את קליפת הלימון והקמח ומערבבים רק עד שהבצק מתאחד.
- יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 30 דקות לפחות.
- מחממים תנור ל-140 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- לאחר 30 דקות מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעובי של 1 ס"מ.
- חותכים עוגיות עגולות בעזרת חותכן או כוס (מתקבלות 18 עוגיות).
- מניחים על התבנית ואופים 20 דקות או עד שצבען הופך לזהוב בהיר.
- מוציאים מהתנור ומצננים לפני ההגשה.
בתאבון!