FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגיות תותים מיוחדות עם קמח כוסמין

עוגיות תותים ריחניות ומושלמות בגרסה מיוחדת עם קמח כוסמין. התותים הטריים משלבים עסיסיות בעוגייה הפריכה הנהדרת הזאת. עוגיות שונות ומיוחדות שכדאי לנסות.

מתכון לעוגיות תותים עם קמח כוסמין

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: 30 דק'

מצרכים:

  • 1 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כוס קמח רגיל
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות תותים

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  2. קוצצים את התותים לקוביות ומעבירים לקערה קטנה. מוסיפים שתי כפות סוכר ומערבבים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח כוסמין, קמח לבן, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  4. בקערת מיקסר מקציפים חמאה וסוכר במהירות בינונית, עד שנוצרת תערובת תפוחה.
  5. מוסיפים ביצים ווניל ומערבבים.
  6. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד. במידת הצורך מורידים את הבצק מדפנות הקערה בעזרת מרית.
  7. מוסיפים תותים ומערבבים בעדינות. מתקבל בצק רך ואחיד.
  8. בעזרת כף לוקחים מעט מהבצק ויוצרים עוגיות. מניחים על התבנית ומשטחים קלות. משאירים מרווח בין העוגיות ובמידת הצורך, משתמשים בשתי תבניות.
  9. אופים 15-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות.
  10. מניחים לעוגיות להתקרר ומגישים.
    בתאבון!

עוד קינוחי תותים מהממים:

דילוג לתוכן