עוגיות תותים ריחניות ומושלמות בגרסה מיוחדת עם קמח כוסמין. התותים הטריים משלבים עסיסיות בעוגייה הפריכה הנהדרת הזאת. עוגיות שונות ומיוחדות שכדאי לנסות.
מתכון לעוגיות תותים עם קמח כוסמין
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 20 דק' | סה"כ: 30 דק'
מצרכים:
- 1 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא
- 1/2 כוס קמח רגיל
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כוס סוכר חום
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות תותים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
- קוצצים את התותים לקוביות ומעבירים לקערה קטנה. מוסיפים שתי כפות סוכר ומערבבים.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח כוסמין, קמח לבן, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- בקערת מיקסר מקציפים חמאה וסוכר במהירות בינונית, עד שנוצרת תערובת תפוחה.
- מוסיפים ביצים ווניל ומערבבים.
- מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד. במידת הצורך מורידים את הבצק מדפנות הקערה בעזרת מרית.
- מוסיפים תותים ומערבבים בעדינות. מתקבל בצק רך ואחיד.
- בעזרת כף לוקחים מעט מהבצק ויוצרים עוגיות. מניחים על התבנית ומשטחים קלות. משאירים מרווח בין העוגיות ובמידת הצורך, משתמשים בשתי תבניות.
- אופים 15-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות.
- מניחים לעוגיות להתקרר ומגישים.
בתאבון!