FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מתכון לעוגת מוס תותים חגיגית

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

לאלו שאוהבים להשקיע ולקבל המון מחמאות, מתכון מעולה לעוגת מוס חגיגית במיוחד שמתאימה לאירוח. העוגה מורכבת מבסיס טעים, מילוי מוס תות נהדר וציפוי ג'לי יפהפה. כשרה לפסח ומתאימה לכל ימות השנה.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 50 דקות

    20 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • תבנית עגולה 26

מצרכים למתכון

לבסיס :

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

5 כפיות אינסטנט פודינג וניל

1 שקית אבקת אפייה

למוס תותים :

1/2 קילו תותים

13 תותים שלמים לקישוט

( 12 מסביב לעוגה ו 1 תות באמצע )

1/2 כוס סוכר + 3 כפות סוכר

1 שקית ג׳לטין

1/2 כוס מים

2 שמנת מתוקה

5 כפיות אינסטנט פודינג וניל

לסירופ :

1/2 כוס מים רותחים

1 כף סוכר

לציפוי :

1 קופס ג׳לי בטעם תות

1 כוס מים רותחים

1 כוס מים חמים

לקישוט :

1 שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

הוראות הכנה

הכנת הבסיס

להפריד חלבונים וחלמונים.

להקציף יחד חלבונים וסוכר עד לקצף חזק ויציב.

להוסיף חלמונים ולהמשיך להקציף עוד כמה שניות שהחלמונים ייעלמו.

להוסיף פודינג וניל ואבקת אפייה ולקפל בעדינות.

לצקת לתבנית תבנית עגולה 26 משומנת ולאפות 180 מעלות במשך 20 דקות.

בינתיים להכין סירופ: לערבב היטב מים וסוכר עד שהסוכר נמס.

לקרר מעט את העוגה המוכנה ולהרטיב בסירופ ( לא להשתמש בכל הסירופ רק כמה שצריך ).

הכנת מוס תותים :

בקערה קטנה לערבב ג׳לטין ומים קרים לערבב מעט ולהניח בצד ל 20 דקות.

לחתוך חצי קילו תותים לריבועים קטנים, להעביר למחבת ביחד עם 1/2 כוס סוכר ולבשל תוך כדי ערבוב מידי פעם את התערובת עד שמסמיכה מעט.

מחממים את הג׳לטין 15 שניות במיקרוגל ומוסיפים אותו לתערובת התותים. מערבבים היטב, מעבירים לקערה להתקררות. ( בערך 20 ד׳ )

מקציפים שמנת עם 3 כפות סוכר ו-5 כפיות אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב ומעבירים אליו תוך כדי קיפול את תערובת התותים, מערבבים היטב בעדינות ויוצקים על בסיס העוגה.

מעבירים למקפיא לשעתיים.

ציפוי ג׳לי : לערבב את כל מצרכי הציפוי ביחד ולצקת על העוגה.

קישוט : להקציף שמנת מתוקה וסוכר, להעביר לשקית זילוף ולקשט. מעל קישוט הקצפת לקשט בתות.

1 דירוגים וחוות דעת

ע

עוגה מדהימה, הכנתי אותה בגרסת פרווה ויצא מדהים.
מומלץ מאוד

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן