
מתכון לעוגת מוס תותים חגיגית
על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי עוגות
לאלו שאוהבים להשקיע ולקבל המון מחמאות, מתכון מעולה לעוגת מוס חגיגית במיוחד שמתאימה לאירוח. העוגה מורכבת מבסיס טעים, מילוי מוס תות נהדר וציפוי ג'לי יפהפה. כשרה לפסח ומתאימה לכל ימות השנה.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
-
50 דקות
20 דקות
1 שעה 10 דקות
- תבנית עגולה 26
הוראות הכנה
הכנת הבסיס
להקציף יחד חלבונים וסוכר עד לקצף חזק ויציב.
להוסיף חלמונים ולהמשיך להקציף עוד כמה שניות שהחלמונים ייעלמו.
להוסיף פודינג וניל ואבקת אפייה ולקפל בעדינות.
לצקת לתבנית תבנית עגולה 26 משומנת ולאפות 180 מעלות במשך 20 דקות.
בינתיים להכין סירופ: לערבב היטב מים וסוכר עד שהסוכר נמס.
לקרר מעט את העוגה המוכנה ולהרטיב בסירופ ( לא להשתמש בכל הסירופ רק כמה שצריך ).
הכנת מוס תותים :
בקערה קטנה לערבב ג׳לטין ומים קרים לערבב מעט ולהניח בצד ל 20 דקות.
לחתוך חצי קילו תותים לריבועים קטנים, להעביר למחבת ביחד עם 1/2 כוס סוכר ולבשל תוך כדי ערבוב מידי פעם את התערובת עד שמסמיכה מעט.
מחממים את הג׳לטין 15 שניות במיקרוגל ומוסיפים אותו לתערובת התותים. מערבבים היטב, מעבירים לקערה להתקררות. ( בערך 20 ד׳ )
מקציפים שמנת עם 3 כפות סוכר ו-5 כפיות אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב ומעבירים אליו תוך כדי קיפול את תערובת התותים, מערבבים היטב בעדינות ויוצקים על בסיס העוגה.
ציפוי ג׳לי : לערבב את כל מצרכי הציפוי ביחד ולצקת על העוגה.
קישוט : להקציף שמנת מתוקה וסוכר, להעביר לשקית זילוף ולקשט. מעל קישוט הקצפת לקשט בתות.
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
ע
11/04/2017
עוגה מדהימה, הכנתי אותה בגרסת פרווה ויצא מדהים.
מומלץ מאוד