FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

לא חביתה: פריטטה בתנור עם ירקות וגבינות

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
לגזור ולשמור: פריטטה בתנור לארוחת ערב עם גבינות וירקות לבחירתכם. מתכון פשוט ומושלם שניתן לשדרג ולשנות לפי טעמכם האישי. הפריטטה היא פתרון מושלם לארוחת ערב שמרגישה מושקעת אבל מאוד קלה להכנה.

מתכון לפריטטה עם ירקות וגבינות

זמן הכנה: עד 30 דק'

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל פרוס דק
  • 1 פלפל אדום פרוס לרצועות דקות
  • 1 כוס פטריות פרוסות
  • 1 שן שום כתושה
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • שמן זית לשימון המחבת

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים שמן במחבת מותאמת לשימוש בתנור, מוסיפים בצל ופלפל ומטגנים על אש בינונית 5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  3. מוסיפים פטריות, מכסים ומטגנים 3 דקות, מערבבים מידי פעם.
  4. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת.
  5. מכבים את האש ומניחים להתקרר מעט.
  6. בקערה גדולה טורפים ביצים, חלב, מלח ופלפל.
  7. מעבירים את תערובת הירקות שהתקררה לתוך בלילת הביצים ומערבבים לאיחוד.
  8. מעבירים את הבלילה עם הירקות לתבנית אפייה בקוטר 22 משומנת בתחתית ובדפנות ואופים בתנור במצב חימום עליון ותחתון כ- 30 דקות, או עד שהפריטטה מקבלת צבע זהוב יפה מעל.
  9. מוציאים מהתנור בזהירות, מצננים דקה, מעבירים לצלחת הגשה (מכסים עם צלחת ההגשה את המחבת והופכים בזהירות) ומגישים.

עוד מתכוני פריטטה מעניינים:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email