פריטטה עשירה ומשביעה שהופכת כל ארוחת בוקר לחוויה. הפריטטה משלבת ביצים, תרד, תפוחי אדמה וגבינות שונות. מנה מהירה וטעימה שלא דורשת הרבה עבודה וניתן לשדרג עם כל מה שאוהבים (פטריות / בצל ירוק / גבינות מסוגים שונים ועוד..). להכנת פריטטה בריאה השתמשו בגבינות רזות עד 5%.
מתכון לפריטטה משודרגת
מצרכים:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 200 גרם עלי תרד טריים או קפואים, קצוצים דק
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 שן שום כתושה
- 4 ביצים
- 100 גר' גבינה צהובה מגורדת
- 100 גר ' גבינה בולגרית מפוררת
- 3 כפות שמנת מתוקה (אופציה)
- מלח
- פלפל שחור טחון
- להגשה: 50 גרם גבינה צהובה מגוררת ועלי פטרוזיליה קצוצים.
הוראות הכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים כ-15 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים מעט.
- אם משתמשים בעלי תרד קפואים, מסננים היטב מנוזלים.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל כ – 5 דקות, עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים עלי תרד, פטרוזיליה ושום. מערבבים ומבשלים במשך 4-5 דקות, עד שכל נוזלי התרד מתאדים.
- מוסיפים 3 כפות שמנת ומערבבים כדקה.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, מוסיפים למחבת, מערבבים ומבשלים מספר דקות.
- בקערה נפרדת טורפים יחד ביצים, גבינות, מלח ופלפל.
- משטחים את תפוחי האדמה והתרד על כל פני המחבת ויוצקים מעל את הביצים הטרופות.
- מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
- מטלטלים את המחבת מדי פעם כדי למנוע הידבקות.
- משחררים את דפנות בעזרת מרית ומעבירים את הפריטטה לצלחת גדולה.
- הופכים את הפריטטה ומחזירים למחבת. מכסים וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
- לפני ההגשה מפזרים מעט גבינה צהובה ופטרוזיליה מעל ומגישים במחבת.
בתאבון!