FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פריטטה משודרגת עם תרד וגבינות

פריטטה עשירה ומשביעה שהופכת כל ארוחת בוקר לחוויה. הפריטטה משלבת ביצים, תרד, תפוחי אדמה וגבינות שונות. מנה מהירה וטעימה שלא דורשת הרבה עבודה וניתן לשדרג עם כל מה שאוהבים (פטריות / בצל ירוק / גבינות מסוגים שונים ועוד..). להכנת פריטטה בריאה השתמשו בגבינות רזות עד 5%.

מתכון לפריטטה משודרגת

מצרכים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 200 גרם עלי תרד טריים או קפואים, קצוצים דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 4 ביצים
  • 100 גר' גבינה צהובה מגורדת
  • 100 גר ' גבינה בולגרית מפוררת
  • 3 כפות שמנת מתוקה (אופציה)
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • להגשה: 50 גרם גבינה צהובה מגוררת ועלי פטרוזיליה קצוצים.

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים כ-15 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים מעט.
  2. אם משתמשים בעלי תרד קפואים, מסננים היטב מנוזלים.
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל כ – 5 דקות, עד שהוא נהיה שקוף.
  4. מוסיפים עלי תרד, פטרוזיליה ושום. מערבבים ומבשלים במשך 4-5 דקות, עד שכל נוזלי התרד מתאדים.
  5. מוסיפים 3 כפות שמנת ומערבבים כדקה.
  6. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, מוסיפים למחבת, מערבבים ומבשלים מספר דקות.
  7. בקערה נפרדת טורפים יחד ביצים, גבינות, מלח ופלפל.
  8. משטחים את תפוחי האדמה והתרד על כל פני המחבת ויוצקים מעל את הביצים הטרופות.
  9. מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
  10. מטלטלים את המחבת מדי פעם כדי למנוע הידבקות.
  11. משחררים את דפנות בעזרת מרית ומעבירים את הפריטטה לצלחת גדולה.
  12. הופכים את הפריטטה ומחזירים למחבת. מכסים וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
  13. לפני ההגשה מפזרים מעט גבינה צהובה ופטרוזיליה מעל ומגישים במחבת.
    בתאבון!

עוד מתכוני פריטטה מומלצים:

דילוג לתוכן