אומלט תפוחי אדמה

על ידי FoodisGood  

כשרוצים להכין משהו מהלב לכל בני המשפחה, אומלט תפוחי אדמה ובצל הוא פתרון נהדר לארוחת בוקר מושקע ומפנקת. מתכון שכל אחד יכול להכין! מגידים לצד סלט ובינות ונהנים. ניתן להכין בטיגון או באפייה.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 10 דקות

    15 דקות

    25 דקות

  • 2-3 סועדים

מצרכים למתכון

100 מ"ל חלב

6 תפוחי אדמה בינוניים

1 בצל בינוני

2-3 כפות שמן זית

8 ביצים

מלח ופלפל

הוראות הכנה

נקלוף ונשטוף את תפוחי האדמה, נחתוך לפרוסות בעובי של זרת ונמליח.

נקלוף ונקצוץ בצל לפרוסות דקות מאוד (ניתן גם לגרד בפומפייה).

להכנת האומלט במחבת

במחבת גדולה ורחבה מאוד נחמם קלות שמן זית ובו נטגן את תפוחי האדמה והבצל עד שתפוחי האדמה רכים.

בקערה נפרדת נטרוף ביצים עם חלב, מלח ופלפל לפי הטעם. נשפוך על גבי תפוחי האדמה במחבת ונטגן עד שהביצים מבושלות לחלוטין.

נהפוך על צלחת הגשה ונגיש חם.

להכנת האומלט בתנוור

מרככים את תפוחי האדמה במים רותחים במשך 10 דקות, קולפים ופורסים.

משמנים תבנית אלומיניום חד פעמית עגולה, מסדרים את תפוחי האדמה והבצל ומעל את הביצים הטרופות עם החלב.

אופים בתנור חם על 100 מעלות כ-20 דקות.

שתפו את המתכון >>

5 דירוגים וחוות דעת

מרב

17/04/2017

באמת צריך כל כך הרבה ביצים לכזו כמות של סועדים?
יש דרך להפחית?

עסוקהה

05/03/2017

בתור אימא לילדים קטנים, אני יכולה להגיד שהאומלט הזה הוא פתרון מושלם לארוחת ערב בקלות.
בכללי אני ״חוגגת״ על המדור שלכם של 10 דקות עבודה או פחות.
תודה פודיזגוד 🙂

foodisgood

06/11/2015

היי ולריה,
המתכון מתאים לתבנית אלומיניום בקוטר 28.

לאיזה גודל התבנית זה מתאים?

טל

21/08/2015

אפשר את המתכון ללא חלב ?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00