FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

אומלט תפוחי אדמה

על ידי FoodisGood  

כשרוצים להכין משהו מהלב לכל בני המשפחה, אומלט תפוחי אדמה ובצל הוא פתרון נהדר לארוחת בוקר מושקע ומפנקת. מתכון שכל אחד יכול להכין! מגידים לצד סלט ובינות ונהנים. ניתן להכין בטיגון או באפייה.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 10 דקות

    15 דקות

    25 דקות

  • 2-3 סועדים

מצרכים למתכון

100 מ"ל חלב

6 תפוחי אדמה בינוניים

1 בצל בינוני

2-3 כפות שמן זית

8 ביצים

מלח ופלפל

הוראות הכנה

נקלוף ונשטוף את תפוחי האדמה, נחתוך לפרוסות בעובי של זרת ונמליח.

נקלוף ונקצוץ בצל לפרוסות דקות מאוד (ניתן גם לגרד בפומפייה).

להכנת האומלט במחבת

במחבת גדולה ורחבה מאוד נחמם קלות שמן זית ובו נטגן את תפוחי האדמה והבצל עד שתפוחי האדמה רכים.

בקערה נפרדת נטרוף ביצים עם חלב, מלח ופלפל לפי הטעם. נשפוך על גבי תפוחי האדמה במחבת ונטגן עד שהביצים מבושלות לחלוטין.

נהפוך על צלחת הגשה ונגיש חם.

להכנת האומלט בתנוור

מרככים את תפוחי האדמה במים רותחים במשך 10 דקות, קולפים ופורסים.

משמנים תבנית אלומיניום חד פעמית עגולה, מסדרים את תפוחי האדמה והבצל ומעל את הביצים הטרופות עם החלב.

אופים בתנור חם על 100 מעלות כ-20 דקות.

5 דירוגים וחוות דעת

מרב

באמת צריך כל כך הרבה ביצים לכזו כמות של סועדים?
יש דרך להפחית?

עסוקהה

בתור אימא לילדים קטנים, אני יכולה להגיד שהאומלט הזה הוא פתרון מושלם לארוחת ערב בקלות.
בכללי אני ״חוגגת״ על המדור שלכם של 10 דקות עבודה או פחות.
תודה פודיזגוד 🙂

היי ולריה,
המתכון מתאים לתבנית אלומיניום בקוטר 28.

Valeria Zagalsky

לאיזה גודל התבנית זה מתאים?

טל

אפשר את המתכון ללא חלב ?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן