FoodisGood

מרק זוקיני קטיפתי ומוצלח

מתכון למרק זוקיני במרקם קרמי מושלם. מרק קליל וטעים כל-כך שהוא חובה לעונת הזוקיני ולתפריט ארוחות הערב בקיץ! ניתן להגיש חם או קר, בכל מקרה המרק יהיה נהדר.

זמן עבודה: 10 דקות | מרק בינוני

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 4 זוקיני – חותכים את הקצוות חצויים לאורכם, ופרוסים
  • 1/4 כוס אגוזי קשיו טבעיים
  • 3 כוסות מים רותחים + כף אבקת מרק ירקות / עוף
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (שמיר, בזיליקום או פטרוזיליה עובדים נהדר)

הוראות הכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים 4-5 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום, ומערבבים עוד דקה.
  3. מוסיפים את הזוקיני, המים (לאחר ערבוב עם אבקת מרק), הקשיו, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-15 עד 20 דקות, או עד שהזוקיני רכים.
  4. מוסיפים למרק את עשבי התיבול הקצוצים ומיץ הלימון.
  5. לאחר מכן משתמשים בבלנדר מוט ידני כדי לטחון את המרק לקבלת מרקם חלק.

עוד מתכוני זוקיני מומלצים:

10 מתכונים מומלצים לשבוע חורפי

החורף מגיע וזה הזמן המושלם ליהנות ממנות מנחמות ומחממות, אבל מה תכינו? אספנו עבורכם 10 מתכונים מעניינים, מחממים ומזינים לשבוע חורפי:

22 מתכונים עם גבינות שנשארו במקרר

לבנה, בולגרית, קוטג' או צהובה, תמיד כשנשארות גבינות במקרר ורגע לפני שעובר התאריך, כדאי לנסות להשתמש בהן. קבלו 22 מתכונים שכדאי להכין מגבינות שנשארו במקרר!

מלוח ומתוק: 4 מתכונים ברוטב מייפל

הרוטב המתוק המוזהב הזה שכולנו אוהבים משמש אותנו היטב להגשת פנקייק בבוקר שבת, אבל מה עוד אפשר לעשות איתו? הנה 4 מתכונים שכל אוהב מייפל אמיתי צריך לנסות

דילוג לתוכן