מתכון למרק זוקיני במרקם קרמי מושלם. מרק קליל וטעים כל-כך שהוא חובה לעונת הזוקיני ולתפריט ארוחות הערב בקיץ! ניתן להגיש חם או קר, בכל מקרה המרק יהיה נהדר.
זמן עבודה: 10 דקות | מרק בינוני
מצרכים:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 4 זוקיני – חותכים את הקצוות חצויים לאורכם, ופרוסים
- 1/4 כוס אגוזי קשיו טבעיים
- 3 כוסות מים רותחים + כף אבקת מרק ירקות / עוף
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (שמיר, בזיליקום או פטרוזיליה עובדים נהדר)
הוראות הכנה:
- מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים 4-5 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום, ומערבבים עוד דקה.
- מוסיפים את הזוקיני, המים (לאחר ערבוב עם אבקת מרק), הקשיו, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-15 עד 20 דקות, או עד שהזוקיני רכים.
- מוסיפים למרק את עשבי התיבול הקצוצים ומיץ הלימון.
- לאחר מכן משתמשים בבלנדר מוט ידני כדי לטחון את המרק לקבלת מרקם חלק.