FoodisGood

מרק זוקיני קטיפתי ומוצלח

מתכון למרק זוקיני במרקם קרמי מושלם. מרק קליל וטעים כל-כך שהוא חובה לעונת הזוקיני ולתפריט ארוחות הערב בקיץ! ניתן להגיש חם או קר, בכל מקרה המרק יהיה נהדר.

זמן עבודה: 10 דקות | מרק בינוני

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 4 זוקיני – חותכים את הקצוות חצויים לאורכם, ופרוסים
  • 1/4 כוס אגוזי קשיו טבעיים
  • 3 כוסות מים רותחים + כף אבקת מרק ירקות / עוף
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (שמיר, בזיליקום או פטרוזיליה עובדים נהדר)

הוראות הכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים 4-5 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום, ומערבבים עוד דקה.
  3. מוסיפים את הזוקיני, המים (לאחר ערבוב עם אבקת מרק), הקשיו, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-15 עד 20 דקות, או עד שהזוקיני רכים.
  4. מוסיפים למרק את עשבי התיבול הקצוצים ומיץ הלימון.
  5. לאחר מכן משתמשים בבלנדר מוט ידני כדי לטחון את המרק לקבלת מרקם חלק.

עוד מתכוני זוקיני מומלצים:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.