FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

זוקיני צלוי בתנור עם תיבול מושלם

זוקיני בתנור – זו אחת הדרכים הטובות ביותר לבשל זוקיני! ההכנה סופר קלה, הטעם והמרקם מצוינים והערכים התזונתיים שלו יוסיפו המון לבריאות הגוף שלכם. זוקיני צלוי הוא מנה קיצית מהממת ומאוד מומלצת כתוספת לכל ארוחה.

זמן עבודה: 5 דקות | 2-3 סועדים

מצרכים:

  • 4 זוקיני גדולים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית תבלין גריל
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • לשדרוג: חופן גבינת פרמז'ן מגוררת

הוראות הכנה:

  1. את הזוקיני שוטפים היטב ופורסים לפרוסות דקות, כ-1.5 ס"מ לפרוסה.
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן זית.
  3. בקערה גדולה מערבבים שמן זית עם שום ותבלינים. מוסיפים את פרוסות הזוקיני ומערבבים היטב לציפוי אחיד.
  4. מעבירים את פרוסות הזוקיני לתבנית ומסדרים בשכבה אחת שטוחה.
  5. מפזרים מעל לזוקיני שבתבנית פירורי לחם ושוב מרססים במעט שמן זית מעל.
  6. אופים בתנור החם למשך 7-9 דקות, עד שהזוקיני רך. אם רוצים לשדרג את המנה, לאחר 7 דקות אפייה מוציאים את התבנית ומפזרים מעל לזוקיני גבינת פרמז'ן מגוררת ואז מכניסים לאפייה של כ-2 דקות, רק עד שהגבינה נמסה.
  7. זהו, הזוקיני צלויים ומוכנים לאכילה או להוסיף אותם לסלטים, כריכים ואפילו תבשילים – תיהנו!

עוד מתכוני ירקות בתנור מופלאים:

דילוג לתוכן