מתכון קלאסי של הכל בקערה אחת מוציא לנו ערימה של לביבות זוקיני קריספיות – לביבות שנחטפות ברגע שהן יוצאות מהמחבת! הלביבות הללו כל-כך קלות להכנה, טעימות וניתנות לגיוון עם גבינות וירק שאוהבים. מתכון מצוין לאוהבי הזוקיני ולא רק!
זמן עבודה: 10 דקות | כ-20 לביבות
מצרכים:
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 2 זוקיני גדולים וקשים
- 1 בצל גדול
- 1 גזר בינוני
- 2 ביצים
- 1/4 כפית פפריקה אדומה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
לשדרוג הלביבות ניתן להוסיף גם:
1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת / ירק קצוץ מכל סוג שאוהבים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר משתלב נהדר) / תבלינים שאוהבים: כמון, בהרט וכד'..
הוראות הכנה:
- מגרדים בצל, תפוחי אדמה, זוקיני וגזר בפומפייה, סוחטים נוזלים בין כפות הידיים ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את כל התבלינים, מערבבים היטב,
- מוסיפים ביצים ושוב מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת גדולה ורחבה ומטגנים את הלביבות, כף גדושה לכל לביבה, טיגון מכל צד עד להשחמה.
- מוציאים לנייר סופג ופשוט טורפים! או שמגישים לצד יוגורט וסלט טרי 😋😋😋