גם בתזונה הקטוגנית ניתן ליהנות מפינוק מתוק מדי פעם, היום נשתף אתכם במתכון מצוין להכנת ממרח שוקולד קיטו ביתי, קל להכנה, מ-5 מצרכים בלבד שאפשר למרוח על לחם / לחמניות קיטו וליהנות מאוד! כל מה שצריך זה מעבד מזון טוב שיכול להתמודד עם טחינה של אגוזים.
זמן עבודה: 10 דקות | צנצנת ממרח אחת, כ-10 מנות
מצרכים:
- 2 כוסות (220 גרם) אגוזי לוז
- 2 כפות שמן קוקוס
- ¼ כוס אבקת קקאו לא ממותק
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות אריתריטול טחון
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-150 מעלות.
- מפזרים את כל אגוזי הלוז בתבנית תנור גדולה, ממקמים אותה בתחתית התנור וצולים כ-10-12 דקות.
- מסירים את הציפוי מהאגוזים לאחר הקלייה.
השיטה הקלה ביותר: מעבירים את אגוזי הלוז לצנצנת גדולה הניתנת לסגירה כשהם עדיין חמים, מנערים את הצנצנת עד שרוב הקליפה מתנתקת מהאגוזים, מחזירים את אגוזי הלוז לתבנית ומסירים את הקליפות שעדיין מחוברות לאגוזים. - מעבירים את אגוזי הלוז למעבד מזון, מעבדים כ-10 דקות. מגרדים את דפנות מעבד המזון מדי פעם במהלך הטחינה.
- מוסיפים למעבד המזון שמן קוקוס, אבקת קקאו, תמצית וניל ומלח. מעבדים הכל עד שנוצר מרקם שוקולדי סמיך וחלק.
- יוצקים את השוקולד לצנצנת זכוכית גדולה עם סגירה אטומה, ניתן לאחסן בטמפרטורת החדר עד שבועיים.