FoodisGood

חיפוש

כרובית בטמפורה • מנה ממכרת במיוחד 🔥

מנת מסעדות מהאהובות ביותר עכשיו בגרסה ביתית, כייפית וטעימה במיוחד! המתכון שלנו להכנת כרובית בטמפורה כולל את שלב הטיגון בטמפורה וגם את רוטב הצ'ילי המפורסם שהמנה לא תהיה מושלמת בלעדיו. מנת כרובית סופר מוצלחת, אם לא הפופולרית ביותר. מתכון שחובה לנסות! *שימו לב – אפשר לוותר על שלב הכנת רוטב הצ'ילי המשודרג ולהגיש את הכרובית עם רוטב צ'ילי רגיל מהבקבוק, זה יהיה בהחלט מוצלח גם כן.

זמן עבודה: 20 דקות | 2-3 סועדים

מצרכים:

  • 1 ראש כרובית יפה, שטוף היטב וחתוך לפרחים גדולים
  • מים רותחים
  • כפית מלח

לטמפורה:

  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 ביצה
  • 1 כוס מים קרים

לרוטב צ'ילי:

  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף סילאן
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • כף מים חמים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שומשום

הוראות הכנה:

  1. את פרחי הכרובית מבשלים בסיר עם מים רותחים ומלח כ-7 דקות, עד לריכוך אבל לא יותר מידי. מוציאים למסננת ואז מעבירים לנייר סופג לייבוש.
  2. בקערה גדולה טורפים את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.
  3. מחממים שמן עמוק במחבת, טובלים פרח כרובית בטמפורה לציפוי אחיד ומיד מעבירים לשמן. מטגנים את הכרובית בטמפורה עד להזהבה. מגישים עם רוטב צ'ילי קנוי או המשודרג שלנו.
  4. להכנת הרוטב: במחבת קטנה מחממים 2 כפות שמן מעט שמן ובו מטגנים את שיני השום כדקה, מוסיפים פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים חמים. מערבבים היטב ומוסיפים מלח ופלפל.
    את הרוטב מבשלים 5 דקות על אש נמוכה, כשמוכן שופכים בעדינות על הכרובית ומערבבים ממש בזהירות.
  5. מפזרים שומשום ומגישים חם, בתאבון!

עוד מתכוני טמפורה מטריפים:

דילוג לתוכן