FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!


מוס חלבה פשוט ומהיר

על ידי מתוק לי  , ,

מוס חלבה משגע שכל אורח שמח לקבל. המתכון הזה מעולה לאירוח בגלל שאת המוס מכינים ברבע שעה בלבד ומעבירים להקפאה עד שהאורחים מגיעים. מוציאים חצי שעה לפני ההגשה ומגישים לאורחים מוס חלבה כל-כך טעים.

  • זמן עבודה: 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
  • 5 דקות

    10 דקות

    15 דקות

  • 10 קעריות מוס

מצרכים למתכון

1/2 כוס טחינה גולמית

חצי כוס סילאן

מיכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32 אחוז / שמנת צמחית

להגשה - שערות חלבה ופקאנים (אופציה)

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן יחד עם כף שמנת מתוקה, מערבבים היטב עד לאיחוד.

מקציפים את שאר השמנת לקצפת יציבה ומאחדים את תערובת הטחינה בקיפולים עדינים.

מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים לקעריות הגשה חד פעמיות. מסדרים את הקעריות במגש, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים ל-4 שעות או יותר. מוציאים מהמקפיא בערך חצי שעה לפני ההגשה ומסדרים מעל לכל קערית שערות חלבה בנדיבות ופקאן אחד לקישוט.

25 דירוגים וחוות דעת

רחלי

האם אפשר להכין חצי מהכמות ע"י שבכל אחד מהחומרים אעשה חצי ממה שרשום? אם כן, האם זה יצא טוב וטעים באותה מידה??

רחל

קודם כל תודה על המתכונים הם טעימים פשוטים ויפים,
האם ניתן להחליף את הסילאן במתכון הזה למשהו אחר?

כרמלה

האם ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר ולא במקפיא?

טליה

היי מה הכמות שיוצאת?

היי מיטל,
הקינוח נשמר היטב במקפיא כשלושה ימים.

מיטל

פשוט מעדן!
כמה זמן אפשר לשמור במקפיא?

מיטל

פשוט מעדן!
כמה זמן זה יכול להישאר במקפיא? חודש זה בסדר?

היי יעל,
1. ממש לא חובה לזלף עם שקית זילוף, בהחלט ניתן להשתמש בכף.
2. אפשרי לשמור במקרר יומיים פשוט להוציא להפשרה כחצי שעה לפני ההגשה.

יעל

שתי שאלות בבקשה:
1. האם חייבים לשים בשקית זילוף ואז למלא את הצלוחיות, או שאפשר עם כף?
2. במידה ואני מכינה את המוס יומיים לפני ההגשה. האם זה לא יהיה קפוא מדיי בזמן ההגשה אחרי יומיים במקפיא? (את כתבת להכניס רק למס' שעות)

היי עדי – ניתן להכין בתבנית אחת אך הקירור ייעשה במקפיא לזמן רב יותר.
היי שירן, נשמע שילוב מעולה, נסי להכין בכוסות שכבה חלבה תחתונה ושכבת מוס שוקולד עליונה.

עדי

האם אפשר להכין
בתבנית אחת ולא במנות אישיות?
תודה 🙂

אסתי

שלום, ללא קשר למתכון זה. המתכונים שלכם ככ' מוסברים, קלים וטעימים. הכינותי כבר הרבה מאכלים מהם.
לחג אכין קינוח הר"מ. כעת אופה את פשטידת תפוחי האדמה. מקווה שיצא טעים
בברכת חג שמח
*****

עדי

תודה על המתכון 🙂 האם ניתן להכין את זה בתבנית אחת?

שירן

היי אפשר לשלב את זה עם מוס שוקולד פרווה?

היי מיטל,
נסי ללא סילאן, בדקי טעמים ואם יש צורך הוסיפי בתנועות קיפול.

מיטל

אם אני משתמשת טחינה בטעם נוגט אפשר להוריד את הסילאן?

קארין

אפשר במקום סילאן דבש

היי נגה, אם את מכירה ואוהבת אם הטעם של קרם הקוקוס, כמו כן יודעת לעבוד איתו, ניתן בהחלט להשתמש בו להכנת הקינוח.

נגה

ניתן להשתמש בקצפת מקרם קוקוס במקום? (:

היי שולה, כדי לקבל מרקם של מוס חייבים להקפיא.

שולה

תודה על המתכון
האם חייבים להקפיא?

טובה

איזה טעים! חיפשתי המון זמן מוס חלבה ללא ביצים אבל חשדתי אבל התמונה של המתכון נראתה לי ממש מגרה אז החלטתי לנסות. אז קודם כל שמחה לבשר שהתוצאה מעולה, גם בלי ביצים וגם השתמשתי בגרסה הפרווה ועדיין אהבו מאוד! אני לא מכירה אותך אבל תודה רבה ובטוח אכין שוב

היי אתי, אפשר להכין קרם חלבה עם ממרח חלבה אבל התוצאה שונה.

לקרם חלבה:
מחממים 100 גרם ממרח חלבה במיקרוגל כ-20 שניות ומערבבים עם כף.
מקציפים 1 שמנת מתוקה עם 1 אינסטנט וניל.
מקפלים לתוך השמנת את הממרח בתנועות עדינות.

אתי

אפשר במקום הטחינה והסילאן להשתמש בממרח חלבה ומה הכמות שצריך? תודה..

מיכל

קינוח קל להכנה, מרשים ביופיו וטעים מאוד !

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.