האפונה מבטיחה לא רק טעם נהדר, היא גם מלאה ביתרונות בריאותיים.
ממקור חלבון צמחי איכותי ועד סיבים תזונתיים, האפונה היא מרכיב חשוב במאבק בשמירה על סוכר מאוזן בדם ועל בריאות הלב. עם מגוון ויטמינים ומינרלים, היא מכילה גם ערכים גבוהים של ויטמין K, C, A ומינרלים חשובים כמו מגנזיום וברזל.
ואם עדיין לא הצטרפתם למועדון המעריצים, אוסף המתכונים שלנו ישכנע אתכם לקחת כמה צעדים אל המטבח: ממתכוני אפונה קלאסיים ועד למנות משודרגות, אספנו לכם את הדרכים הטעימות ביותר לשלב אפונה בתפריט היומיום שלכם.

1. אפונה וגזר • תבשיל נהדר בקלי קלות

2. מרק אפונה סמיך ומהיר • מתכון מנצח!

3. קציצות בקר עם תפוחי אדמה ואפונה

4. צלי עוף ואפונה בסיר אחד
מתכון לצלי עוף עסיסי במיוחד שמכינים בסיר אחד בלבד, צלי עו עם אפונה ירוקה, סלרי, תפוחי אדמה וכל טוב

5. אורז ואפונה

6. אפונה ברוטב עגבניות אדום ועסיסי

7. פתיתים עם אפונה בסיר אחד

8. אפונה עם ביצים
💡 עוד ארוחות לפי מצרכים:
אפונה יבשה VS אפונה קפואה: במה לבחור?
זה הכל עניין של זמנים: אפונה טרייה (שמוכרת כקפואה) נקטפת בהיותה צעירה ורעננה, בעוד שאפונה יבשה נקטפת רק כאשר היא מגיעה לבשלות מוחלטת ולאחר שהיא אינה לחה.
כדאי לדעת: 95% מהאפונה המשווקת לצריכה בעולם היא אפונה מיבשה או משומרת.
אז, מה ההבדלים?
אפונה יבשה:
- חלבון וסיבים: מכילה יותר חלבון וסיבים לגרם מהחברה הקפואה.
- הכנה: דורשת קצת יותר תכנון – צריך להשרות ולבשל לפני השימוש.
- אחסון: נשמרת לאורך זמן כשהיא יבשה ומאוחסנת היטב.
אפונה קפואה:
- ויטמינים: שומרת על ויטמינים, במיוחד ויטמין C.
- נוחות: מוכנה לקפיצה לתוך המחבת או הסיר ברגע שאתם צריכים.
- טריות: מספקת את הטעם הקרוב ביותר לאפונה טריה, בלי צורך בהשרייה או בישול מוקדם.
בחירה בין השניים: זה הכל העדפה אישית! אם אתם אוהבים את המרקם והטעם של אפונה יבשה, ויכולים לתכנן מראש במטבח השקיעו בהכנה. אם אתם בעניין של הדרך הקלה והמהירה ומעדיפים טעם טרי, אפונה קפואה תהיה הפתרון שלכם.