FoodisGood

חיפוש

אפונה • 8 המתכונים הטובים ביותר!

האפונה מבטיחה לא רק טעם נהדר, היא גם מלאה ביתרונות בריאותיים.
ממקור חלבון צמחי איכותי ועד סיבים תזונתיים, האפונה היא מרכיב חשוב במאבק בשמירה על סוכר מאוזן בדם ועל בריאות הלב. עם מגוון ויטמינים ומינרלים, היא מכילה גם ערכים גבוהים של ויטמין K, C, A ומינרלים חשובים כמו מגנזיום וברזל.

ואם עדיין לא הצטרפתם למועדון המעריצים, אוסף המתכונים שלנו ישכנע אתכם לקחת כמה צעדים אל המטבח: ממתכוני אפונה קלאסיים ועד למנות משודרגות, אספנו לכם את הדרכים הטעימות ביותר לשלב אפונה בתפריט היומיום שלכם.

1. אפונה וגזר • תבשיל נהדר בקלי קלות

את התבשיל הזה כולנו מכירים – תבשיל אפונה וגזר ברוטב עגבניות עסיסי, זה ממש קל להכנה ומשדרג כל ארוחה!

2. מרק אפונה סמיך ומהיר • מתכון מנצח!

מרק מנצח לימי החורף – מרק אפונה יבשה שמכינים בקלות, המרק משלב אפונה עם גזר, שום, בצל וגזר ובעזרת כמה תבלינים ועשבי תיבול הוא הופך לאחד מהמרקים הכי טעימים ומזינים!

3. קציצות בקר עם תפוחי אדמה ואפונה

קציצות בקר עם אפונה מהוות ארוחת צהריים מזינה ומשביעה, מומלץ להגיש עם אורז לבן או אפילו קוסקוס.

4. צלי עוף ואפונה בסיר אחד

מתכון לצלי עוף עסיסי במיוחד שמכינים בסיר אחד בלבד, צלי עו עם אפונה ירוקה, סלרי, תפוחי אדמה וכל טוב

5. אורז ואפונה

תוספת צבעונית ונהדרת של אורז צהוב עם אפונה ושמיר, מתכון סופר קל ומשדרג!

6. אפונה ברוטב עגבניות אדום ועסיסי

אפונה ירוקה ברוטב עגבניות. מהמתכון ניתן גם להכין אפונה וגזר ברוטב, הגזר מהווה תוספת בריאה ונפלאה.

7. פתיתים עם אפונה בסיר אחד

דרך נהדרת לגרום לילדים לאכול קצת וויטמינים היא להוסיף ירקות וקטניות למאכלים שהם אוהבים. מתכון לפתיתים עם אפונה ירוקה שמכינים בקלות.

8. אפונה עם ביצים

תבשיל מאוד קל להכנה של אפונה וביצי עין ברוטב אדום. התבשיל מתאים מאוד כתוספת נהדרת לכל ארוחה ויכול לשמש כארוחת ערב נהדרת עם סלט ולחמנייה. קל, פשוט וטעים.

💡 עוד ארוחות לפי מצרכים:

אפונה יבשה VS אפונה קפואה: במה לבחור?

זה הכל עניין של זמנים: אפונה טרייה (שמוכרת כקפואה) נקטפת בהיותה צעירה ורעננה, בעוד שאפונה יבשה נקטפת רק כאשר היא מגיעה לבשלות מוחלטת ולאחר שהיא אינה לחה.

כדאי לדעת: 95% מהאפונה המשווקת לצריכה בעולם היא אפונה מיבשה או משומרת.

אז, מה ההבדלים?

אפונה יבשה:

  • חלבון וסיבים: מכילה יותר חלבון וסיבים לגרם מהחברה הקפואה.
  • הכנה: דורשת קצת יותר תכנון – צריך להשרות ולבשל לפני השימוש.
  • אחסון: נשמרת לאורך זמן כשהיא יבשה ומאוחסנת היטב.

אפונה קפואה:

  • ויטמינים: שומרת על ויטמינים, במיוחד ויטמין C.
  • נוחות: מוכנה לקפיצה לתוך המחבת או הסיר ברגע שאתם צריכים.
  • טריות: מספקת את הטעם הקרוב ביותר לאפונה טריה, בלי צורך בהשרייה או בישול מוקדם.

בחירה בין השניים: זה הכל העדפה אישית! אם אתם אוהבים את המרקם והטעם של אפונה יבשה, ויכולים לתכנן מראש במטבח השקיעו בהכנה. אם אתם בעניין של הדרך הקלה והמהירה ומעדיפים טעם טרי, אפונה קפואה תהיה הפתרון שלכם.

❤️✡️ מתכונים לשבת
🍽️🤔 רעיונות לארוחת ערב
🆕 חדשים
דילוג לתוכן