
אפונה ברוטב עגבניות אדום ועסיסי
על ידי המטבח של שרית מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, תוספות
מתכון לאפונה ירוקה ברוטב עגבניות. מהמתכון ניתן גם להכין אפונה וגזר ברוטב, הגזר מהווה תוספת בריאה ונפלאה. מתאים כתבשיל, כרוטב לפסטה או לקציצות או כמו שאמא הייתה מגישה לנו - מעל לאורז לבן.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
-
10 דקות
25 דקות
35 דקות
- 4 סועדים
הוראות הכנה
מפשירים מעט את האפונה
את האפונה והגזר מניחים בקערה ומכסים במי ברז, מניחים כ-10 דקות ומסננים.
מכינים את רוטב העגבניות
בסיר בינוני מטגנים בצל בשמן 2-3 דקות, רק עד שהבצל הופך שקוף.
כעת מוסיפים את האפונה והגזר לסיר ומערבבים היטב.
מוסיפים לסיר עגבנייה חתוכה, רסק, פפריקה, סוכר, מלח, פלפל ומים ומביאים לרתיחה.
מפזרים אבקת מרק עוף, מערבבים היטב, מנמיכים להבה וסוגרים את הסיר עם מכסה.
מבשלים את האפונה ברוטב העגבניות למשך 20-30 דקות, עד שהאפונה והגזר רכים.
אם רוצים רוטב עגבניות סמיך - בחמש הדקות האחרונות לבישול מסירים את המכסה לאידוי חלק מהנוזלים.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!