מתכון לקניידלך בסיסי לכל מרק
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון מנות ראשונות, מרקים, מתכונים צמחוניים
אין פסח בלי קניידלך מושלמים – מתכון קל ומוצלח במיוחד לכדורי קניידלך בסיסיים וצמחוניים שמתאימים לכל מרק, כל השנה! אבל במיוחד לחג הפסח הקרב ובא.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
20 דקות
30 דקות
50 דקות
- כ- 30 כופתאות קניידלך
מצרכים למתכון
2 כוסות קמח מצה
2 ביצים טרופות
פלפל שחור
מעט אבקת מרק עוף
2 כפות שמן
מים כמה שנכנס
הוראות הכנה
את כל מצרכי הקניידלך מערבבים היטב.
מתחילים להוסיף מים וממשיכים לערבב – מוסיפים מים עד כמה שנכנס, הבלילה של הקניידלך צריכה לצאת רכה.
מניחים את תערובת הקניידלך לנוח במשך 20 דקות מכוסה.
לאחר מנוחה מגלגלים מן התערובת כדורים קטנים ויפים ומכניסים לתוך מרק מוכן.
מבשלים את הקניידלך כחצי שעה ומוזגים לקערות הגשה.
את הקניידלך מומלץ להגיש במרק צח אבל ניתן לשלב בהמון מרקים.
את כופתאות הקניידלך ניתן למלא לפני הבישול בבשר, כבדים מטוגנים עם בצל ועוד..
2 דירוגים וחוות דעת
רבקה
טיפ סודי וקטן – להוסיף מעט גזר מגורד לבלילה של הקניידלך
ליאורה
זה בדיוק כמו הקניידלעך שאני מכינה כבר שנים מציעה לך לנסות להוסיף לבצק גם כוסברה או פטרוזיליה,יוצא ממש טעים..