
עוף עם פטריות ובצלצלי פנינה בטאג'ין
על ידי חניל'ה שלי עוף, עיקריות
טאג'ין הוא כלי חרס מסורתי בו ניתן להכין מגוון רחב של תבשילים וקדרות. מה שמיוחד בו הוא שילוב הטעמים העשיר שמקבל התבשיל מאופן ההכנה המיוחד. הפעם שילוב מעולה של כרעיים עוף ופטריות עם בצלים ועוד דברים טובים. מומלץ לשבת.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
20 דקות
1 שעה 20 דקות
1 שעה 40 דקות
- 6-8 סועדים
מצרכים למתכון
8 חתיכות של כרעיים עוף טרי (1.5 קילו)
300 גרם פטריות שלמות טריות או משימורים
1 צנצנת של בצלצלי פנינה
4 שיני שום שלמות
7 כפות שמן זית או קנולה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית בהרט
כפית שטוחה מלח עבה
כפית סוכר
כפית רוזמרין יבש
5 כפות מים
הוראות הכנה
למחבת גדולה מוסיפים כרעיים ומטגנים במשך דקה - נותנים לכרעיים צריבה קלה משני הצדדים.
מוסיפים 4 כפות מהשמן ואת השאר שומרים.
ושוב נותנים לעוף צריבה קלה, דקה מכל צד.
בנפרד שוטפים פטריות, מסננים המים.
שוטפים את הבצלי פנינה ומסננים טוב את המים.
מוסיפים למחבת את הבצלים והשום ונותנים להם טיגון קטן ביחד.
מוסיפים את שאר השמן ומערבבים עם כף עץ.
מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים ומערבבים בלי הפסקה ובעדינות עד שהנוזלים מתאדים, בערך 8 דקות.
מסירים מהאש ומעבירים לכלי טאג'ין (או כלי קרמי אחר).
מעבירים את הכרעיים קודם כל ומעליהם מסדרים את הבצלים והפטריות.
עוטפים את קערת הטאג'ין התחתונה בנייר כסף וסוגרים עם המכסה.
מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ- 50 דקות.
מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות.
מגישים חם, בתאבון, חני..
למי שאין טאג'ין - את התבשיל אפשר להכין בתבנית קרמית או כל תבנית חסינת חום.

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!