עוף עם פטריות ובצלצלי פנינה בטאג’ין

על ידי חניל'ה שלי  ,

טאג'ין הוא כלי חרס מסורתי בו ניתן להכין מגוון רחב של תבשילים וקדרות. מה שמיוחד בו הוא שילוב הטעמים העשיר שמקבל התבשיל מאופן ההכנה המיוחד. הפעם שילוב מעולה של כרעיים עוף ופטריות עם בצלים ועוד דברים טובים. מומלץ לשבת.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
  • 20 דקות

    1 שעה 20 דקות

    1 שעה 40 דקות

  • 6-8 סועדים

מצרכים למתכון

8 חתיכות של כרעיים עוף טרי (1.5 קילו)

300 גרם פטריות שלמות טריות או משימורים

1 צנצנת של בצלצלי פנינה

4 שיני שום שלמות

7 כפות שמן זית או קנולה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית בהרט

כפית שטוחה מלח עבה

כפית סוכר

כפית רוזמרין יבש

5 כפות מים

הוראות הכנה

למחבת גדולה מוסיפים כרעיים ומטגנים במשך דקה - נותנים לכרעיים צריבה קלה משני הצדדים.

מוסיפים 4 כפות מהשמן ואת השאר שומרים.

ושוב נותנים לעוף צריבה קלה, דקה מכל צד.

בנפרד שוטפים פטריות, מסננים המים.

שוטפים את הבצלי פנינה ומסננים טוב את המים.

מוסיפים למחבת את הבצלים והשום ונותנים להם טיגון קטן ביחד.

מוסיפים את שאר השמן ומערבבים עם כף עץ.

מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים ומערבבים בלי הפסקה ובעדינות עד שהנוזלים מתאדים, בערך 8 דקות.

מסירים מהאש ומעבירים לכלי טאג'ין (או כלי קרמי אחר).

מעבירים את הכרעיים קודם כל ומעליהם מסדרים את הבצלים והפטריות.

עוטפים את קערת הטאג'ין התחתונה בנייר כסף וסוגרים עם המכסה.

מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ- 50 דקות.

מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות.

מגישים חם, בתאבון, חני..

למי שאין טאג'ין - את התבשיל אפשר להכין בתבנית קרמית או כל תבנית חסינת חום.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00