
עוף עם פטריות ובצלצלי פנינה בטאג'ין
על ידי חניל'ה שלי עוף, עיקריות
טאג'ין הוא כלי חרס מסורתי בו ניתן להכין מגוון רחב של תבשילים וקדרות. מה שמיוחד בו הוא שילוב הטעמים העשיר שמקבל התבשיל מאופן ההכנה המיוחד. הפעם שילוב מעולה של כרעיים עוף ופטריות עם בצלים ועוד דברים טובים. מומלץ לשבת.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
-
20 דקות
1 שעה 20 דקות
1 שעה 40 דקות
- 6-8 סועדים
הוראות הכנה
למחבת גדולה מוסיפים כרעיים ומטגנים במשך דקה - נותנים לכרעיים צריבה קלה משני הצדדים.
מוסיפים 4 כפות מהשמן ואת השאר שומרים.
ושוב נותנים לעוף צריבה קלה, דקה מכל צד.
בנפרד שוטפים פטריות, מסננים המים.
שוטפים את הבצלי פנינה ומסננים טוב את המים.
מוסיפים למחבת את הבצלים והשום ונותנים להם טיגון קטן ביחד.
מוסיפים את שאר השמן ומערבבים עם כף עץ.
מוסיפים למחבת את שאר המרכיבים ומערבבים בלי הפסקה ובעדינות עד שהנוזלים מתאדים, בערך 8 דקות.
מסירים מהאש ומעבירים לכלי טאג'ין (או כלי קרמי אחר).
מעבירים את הכרעיים קודם כל ומעליהם מסדרים את הבצלים והפטריות.
עוטפים את קערת הטאג'ין התחתונה בנייר כסף וסוגרים עם המכסה.
מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ- 50 דקות.
מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות.
למי שאין טאג'ין - את התבשיל אפשר להכין בתבנית קרמית או כל תבנית חסינת חום.
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!