מיני קלצונה עם ירקות קלויים וגבינת עזים

על ידי amihud pery  

מתכון למיני קלצונות ממולאים בגבינת עזים וירקות קלויים מוגש עם רוטב עגבניות.

  • זמן עבודה: 1 שעה 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
  • 1 שעה 30 דקות

    20 דקות

    1 שעה 50 דקות

  • 10-12 מיני קלצונה

מצרכים למתכון

לבצק הקלצונה

500 גרם קמח

חצי שקית שמרית

כף סוכר

כף מלח

כ-כוס מים

2 כפות שמן זית

למילוי

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות

1 זוקיני חתוך לקוביות

1 חציל קטן וקל חתוך לקוביות

1 קופסת פטה עזים מעודנת

מלח ופלפל שחור

כף אורגנו טרי קצוץ

כ 5 כפות שמן זית

לרוטב

1 קופסת עגבניות תמר מקולפות (רצוי מתוצרת איטליה)

כף שמן זית

חופן עלי בזיליקום קצוצים

כף סוכר

מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

מילוי ירקות וגבינה

את כל הירקות יש לשים בתבנית להוסיף את עשבי הטיבול ושמן הזית מלח ופלפל לערבב היטב להכניס לתנור ב-200 במצב טורבו גריל עד שהירקות מושחמים יפה להוציא ולקרר.

לחתוך את הגבינה לקוביות בגודל הירקות ולערבב ביחד עם הירקות

לבצק קלצונה

ללוש את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה פרט למלח ברגע שמתגבש הבצק יש להוסיף את המלח

להעביר לכלי משומן שמם זית לעטוף בניילון נצמד ולהתפיח כשעה להכפלת נפח

לאחר שעה יש לרדד את הבצד לעלה דק ולקרוץ עיגולים בעזרת רינג.

במרכז כל עיגול לשים מהמלית ולסגור לצורת חצי סהר ולמרוח כל מיני קלצונה במעט שמן זית

להכניס לתנור בחום 220 מעלות שחומם מראש עד שהמאפים זהובים ויפים

רוטב עגבניות

יש לטחון את העגבניות בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון , בסיר להוסיף שמן זית את העגניות סוכר מלח ופלפל להביא לרתיחה לבשל כ- 20 דקות על להבה נמוכה ולהוסיף את הבזיליקום לטעום את הרוטב ולתקן טעם במידה וצריך.

הגשה

לסדר יפה בצלחת ובמרכז את הרוטב

**רצוי לחתוך את הירקות והגבינה לקוביות בגודל אחיד וקטן על מנת שיהיה קצת מכל דבר בתוך המאפים
**בעת סגירת הקלצונה ניתן להרטיב קצת את הקצה במים על מנת שיידבק יותר טוב
** ניתן לעשות גם קלצונה גדולה במקום קטנות רק לקחת בחשבון שזמן האפייה ישתנה

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00