תבשיל קציצות שפטה – מאכל תורכי

על ידי אילנית בניזרי  ,

את קציצות השפטה מכינים בדרך כלל עם אורז טחון, אני החלפתי בסולת. קובות שמוגשות במרק חומוס נהדר. בדרך כלל אני מכינה לכבוד שבת, שמה כל הלילה בפלטה למחרת זה משחים והטעם גן עדן !!

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 50 דקות

    50 דקות

  • 7-8 סועדים

מצרכים למתכון

לרוטב

בצל שלם

שמן

כוס חומוס (או מושרה,או משימורים)

2 שוקיים עוף לטעם

כף כורכום

מלח

כף מרק עוף

פלפל שחור

לקציצות

1/2 קילו הודו או עוף טחון

בצל מגורד

מעט שמן

מלח

2 כוסות סולת

2 כפות קמח מצה או פירורי לחם

1/2 כוס מים

הוראות הכנה

את כל מצרכי הרוטב להניח בסיר עמוק של מרק - אנחנו בעצם מכינים מרק לקציצות. לכסות בכמות של מים כמו מרק ולהביא לרתיחה. להמשיך לבשל עד להכנסת הקציצות.

להכנת הקציצות: את כל המצרכים של הקציצות לערבב ביחד ממש כמו בצק (עובדים עם ידיים רטובו).

לאחר שכל הרוטב מבעבע להתחיל לגלגל את הקציצות עם ידיים רטובות ולהכניס לשיר.

ממשיכים לבשל כשעה או שמניחים על הפלטה במשך כל הלילה ולמחרת הקציצות משחימות.

לקציצות כשרות בפסח ניתן להחליף את הסולת באורז

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00