שבלולי בצק במילוי גבינות ושום

על ידי Linda's Home Made  

את המתכון הזה לשבלולי הגבינה ושום המעלפים, טעמתי לפני שנים אצל חברתי בר וכמובן שישר ביקשתי מתכון. תוספת טעימה לארוחת ערב קלה. מעולים לאירוח חלבי וכך סתם עם כוס בירה או כוס שתייה קלה מול הטלויזיה.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 45 דקות

    25 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 3 רולדות

מצרכים למתכון

כוס של 200 מ"ל

לבצק השבלולים

3 כוסות קמח תופח / קמח רגיל ושקית אבקת אפייה

200 גרם חמאה רכה

מיכל שמנת חמוצה

2 שיני שום כתוש או 2 כפיות שטוחות שום כתוש (מהקפוא)

1/4 כוס פרמזן מגורד

1/2 כפית מלח

למלית גבינות ושום

250 גרם גבינה לבנה

100 גרם קשקבל מגורד

100 גרם מוצרלה מגורדת

1 ביצה

3 כפות קמח

כף חרדל

כפית פפריקה מתוקה

מעט פלפל שחור

למריחה

ביצה טרופה

שומשום

הוראות הכנה

נערבב ונלוש את כל החומרים יחד לבצק אחיד, הבצק צריך להיות רך ומעט דביק, לא להוסיף קמח.

נכסה את הקערה בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה, כך יותר קל לעבוד עם הבצק.

בינתיים נכין את המלית: נערבב יחד את חומרי המלית ונשמור בצד או, אם חם בחוץ, במקרר.

נוציא את הבצק למשטח מקומח, נצפה מעט את הבצק בקמח שיהיה קל לעבוד איתו ונחלק לשלושה חלקים שווים.

נקמח שוב את השיש ונרדד חלק אחד של הבצק לעלה דק בצורת מלבן.

נמרח שליש מכמות המלית על כל המלבן ונגלגל לרולדה, נמשיך כך עם שאר הרולדות (3 במספר) .

נניח את הרולדות על מגש מרופד בנייר אפייה ונכניס למקפיא לחצי שעה, בינתיים נחמם את התנור ל-180 מעלות.

כעבור חצי שעה נפרוס את הרולדות לפרוסות בעובי סנטימטר בערך, נניח בתבנית על נייר אפייה כשצד החיתוך כלפי מעלה, נבריש בביצה טרופה, נפזר שומשום ונאפה עד הזהבה, כ 25 דקות, ניתן לשבלולים להתקרר מעט.

אם אין שמרים ניתן להשתמש ב- 3 כוסות קמח תופח / קמח רגיל + שקית אבקת אפייה.
את הרולדות המוכנות (לא אפויות ולא פרוסות) אפשר לשמור במקפיא וכשבאים אורחים, או סתם כי מתחשק, מוציאים רולדה אחת להפשרה קלה, פורסים לפרוסות, מברישים בביצה ושומשום ואופים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00