FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

חריימה – דגים מרוקאים חריפים אש

על ידי המטבח של שרית  ,

חריימה - מנת דגים חריפים אש עם תפוחי אדמה וירק. וידוי קטן - המנה ממש ממש חריפה, אז אם אתם לא אוהבים חריף או מבשלים לילדים הורידו את מספר הפלפלים.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 30 דקות

    55 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • סיר גדול ורחב

מצרכים למתכון

6 פרוסות של דג טונה

מיץ מ-2 לימונים

שמן אדום: מערבבים היטב 1/2 כוס שמן + כף גדושה מאוד של פפריקה אדומה מתוקה + חצי כפית מלח

3 עגבניות, פרוסות

פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות ארוכות ודקות

גמבה אדומה, חתוכה לרצועות ארוכות ודקות

ראש שלם של שיני שום, קלופות

צרור כוסברה שלם, קצוץ

3 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים

הוראות הכנה

ניקיון הדגים

סוחטים מיץ מ-2 לימונים טריים. מסדרים את פרוסות הדג בקערה ומשרים את הפרוסות במיץ הלימון למשך חצי שעה.

לקערת הדגים מוסיפים מים קרים ומשרים את הדגים במשך שעה - כאשר לאחר כל 15 דקות יש להחליף את המים בקערה.

הכנת רוטב חריף לדגים

בסיר נמוך ורחב מסדרים את פרוסות העגבניות. מפזרים מעל את פרוסות הפלפל והגמבה. מוסיפים לסיר ראש שלם של שיני שום שלמות וקלופות. מפזרים מעל השום את הכוסברה הקצוצה.

מעל לכל הירקות שופכים שמן אדום, יחד עם השמן האדום מערבבים ומטגנים קלות את כל הירקות במשך 3 דקות.

מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה יפה מעל לירקות.

מרתיחים 3 כוסות מים ומוסיפים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ- 20 דקות.

הכנסת הדגים לרוטב

בינתיים מרוקנים את קערת הדגים ממים ומרתיחים 3 כוסות מים. שופכים על הדגים לניקוי יסודי ומרוקנים את המים.

לאחר 20 דקות, מסדרים בזהירות רבה את הדגים בסיר, כך שניתן לראות חלק קטן מהדג מבצבץ החוצה.

בעזרת כף מרטיבים את פרוסות הדגים, מכסים את הסיר ומבשלים רבע שעה בלבד, לא יותר.

מומלץ מאוד להגיש עם חלה.

4 דירוגים וחוות דעת

אליזבט

סה"כ זמן השריית הדגים הוא חצי שעה ועוד שעה ?

מנחם

לאוהבי החריף זה הדג בשבילכם! מה זה משנה מרוקאי? טריפוליטאי? העיקר מתכון מומלץ ביותר!!!

מירב

חריימה זה ממש לא דג מרוקאי, זה אפילו לא דומה

יעל

חריימה זה לא דג מרוקאי.
חריימה זה של טריפוליטאים
ודג מרוקאי זה דג מרוקאי.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן