FoodisGood

סלט כרובית קלויה על מחבת פסים

מכינים אותו בצ'יק – סלט כלך-כך טעים ובריא לאוהבי הכרובית! הסלט הנהדר הזה מצליח לשבור את השגרה ומשמש כתוספת מעולה לליווי כל ארוחה! תכינו לארוחה חגיגית או סתם כך באמצע השבוע.

זמן עבודה: 10 דקות | 2 סועדים או כמנת מרכז שולחן

מצרכים:

  • 1 ראש כרובית טרייה – חתוך לפרחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 שיני שום קטנות קצוצות דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית מלח
  • חופן עלי תרד טריים להגשה

הוראות הכנה:

  1. את הכרובית חותכים לפרחים ושוטפים היטב מתחת לברז.
  2. מחממים מחבת פסים גדולה על להבה בינונית-גבוהה וקולים בה את פרחי הכרובית ללא שמן, כ-3 דקות, עד שהם מקבלים סימנים חומים ומתרככים מעט. מעבירים את הכרובית לקערה גדולה.
  3. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב של שמן הזית עם מיץ לימון, שום, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
  4. לקערת הכרובית מוסיפים כמה עלי תרד טריים ואת הרוטב ומערבבים היטב. מגישים חם או קר.

מתכוני כרובית חדשים שכדאי לנסות:

סלט קינואה וחזה עוף בסגנון מקסיקני

מתכון לסלט קינואה מקסיקני שמכינים עם חזה עוף, אבוקדו ושלל דברים טובים נוספים! סלט בריא שיכול להיות מנה עיקרית בפני עצמו או מוגש כתוספת מעניינת לארוחה.

כדורי שוקולד טחינה עם שיבולת שועל

נשנוש מתוק וסופר מומלץ לאחר הצהריים עם הקפה (כי לפעמים אפשר להחליף את פרוסת העוגה הקבועה). הכי כיף – לשמור את הכדורים במקפיא וליהנות מהם בכל פעם שיש חשק למשהו מתוק. אגב, גם ילדים ישמחו לנשנש אותם.

טופו מוקפץ ברוטב סויה ודבש

מנת טופו מוקפץ ברוטב סויה ודבש, מנה בניחוח אסיאתי שמגישים לצד אורז לבן ויחד מרכיבים ארוחה מלאה וטעימה. אפשר להכפיל כמויות בהתאם למספר הסועדים.

דילוג לתוכן