FoodisGood

סלט ברוקולי טרי וחגיגי

סלט הברוקולי הזה טרי, טעים וסופר חגיגי. יש משהו בסלט ברוקולי שתמיד מסמל לנו חגיגיות, אולי זה שילוב הטעמים המאוד ייחודי, או אולי בגלל המראה המלכותי של הברוקולי. בכל מקרה, את הסלט הזה מכינים בקלות, אפילו אין צורך לבשל את הברוקולי. מערבבים כמה מרכיבים בקערה, רוטב ויניגרט מצפה את הכל וזה פשוט יוצא מושלם. אם אתם מתכננים ארוחה חגיגית, אירוח בני משפחה או חג – תשימו את הסלט הזה במרכז השולחן, הוא יהיה הכוכב!

זמן עבודה: 10 דקות | סלט גדול

מצרכים:

לסלט

  • 2-2.5 ראשי ברוקולי טריים
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • 1 בצל סגול פרוס דק דק
  • 1/2 כוס בוטנים קלויים

לרוטב

  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ יין לבן
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כפית גרידת לימון
  • מלח פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. את ראשי הברוקולי חותכים בעדינות ומפרקים לפרחים יפים, מניחים במסננת גדולה ושופטים היטב.
  2. בקערה גדולה משלבים פרחי ברוקולי, חמוציות מיובשות, בוטנים ובצל סגול.
  3. בקערה נפרדת וקטנה, טורפים יחד שמן זית, חומץ, מיץ לימון, גרידת לימון, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. יוצקים את הרוטב על הברוקולי שבקערה ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  5. את הסלט אפשר להגיש מיד, אבל כדי לקבל את הטעם הטוב ביותר יש לכסות את הסלט ולקרר אותו לפחות שעה לפני ההגשה. הקפידו לערבב היטב שוב את הסלט לפני ההגשה.

איך מאחסנים סלט ברוקולי בצורה הטובה ביותר?

סלט ברוקולי ניתן לאחסן במקרר בכלי אטום עד 3-4 ימים. אם מכינים מספר ימים מראש, מומלץ לשמור את הסלט והרוטב בנפרד, ואז לערבב הכל יחד לפחות שעה לפני ההגשה.

עוד סלטים חגיגיים במיוחד:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.