הסלט הזה נהדר! בתיבול פשוט של שום ופטרוזיליה ועם מעט מאוד עבודה מתקבל סלט מעולה שניתן להגיש חם או קר. סלט ארטישוק הוא תוספת נהדרת לכל ארוחה!
מתכון לסלט תחתיות ארטישוק
זמן עבודה: 10 דקות | סלט בינוני
מצרכים:
- שקית תחתיות ארטישוק קפואות – אין צורך להפשיר
- מיץ מלימון בינוני
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום כתושות
- כפית כורכום
- כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
- את תחתיות הארטישוק מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח במשך 20 דקות, מסננים מנוזלים וחותכים לרבעים.
- בסיר בינוני מחממים על אש נמוכה-בינונית את שמן הזית ובו מטגנים שום כשלוש דקות, מוסיפים כורכום, מלח ופלפל כדקה.
- מוסיפים לסיר את תחתיות הארטישוק יחד עם מיץ לימון ומערבבים בעדינות מבלי לשבור את הארטישוק.
- מעבירים לקערה, מוסיפים פטרוזיליה ומגישים חם.
*לאחסון הסלט – מאחסנים בקופסה סגורה במקרר למשך כשלושה ימים, ניתן להגיש קר.