FoodisGood

סלט בורגול עשיר, מרענן וטעים במיוחד

סלט בורגול הוא אחד מהסלטים הקלאסיים שתמיד טוב שיהיה על השולחן. היום נלמד איך מכינים סלט בורגול עם חמוציות והמון עשבי תיבול. הסלט שלנו מתובל בטוב טעם, הוא חגיגי ועשיר והכי חשוב – הוא כל-כך טעים. מאוד מתאים לארוחת שבת או חג מושקעת אבל יעשה עבודה מצוינת גם כארוחת ערב בפני עצמו.

זמן עבודה: 10 דקות | סלט גדול ומשביע

מצרכים:

  • 1 כוס בורגול עבה שטוף
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 5 עלי כרפס קצוצים + גבעול קצוץ
  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • חופן חמוציות מיובשות
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מ-2 לימונים
  • כף סוכר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. לפני הכל, מכינים את הבורגול: את הבורגול שופטים היטב במסננת דקה ומניחים בקערה עם מכסה, מכסים במים רותחים ומשרים למשך שעה שלמה, עד שהבורגול רך ומוכן לאכילה.
  2. מסננים את הבורגול מנוזלים ומשאירים לייבוש וצינון במסננת למשך 10 דקות.
  3. בקערה גדולה מערבבים את כל עשבי התיבול ולהם מוסיפים את הבורגול והחמוציות.
  4. בכוס מערבבים היטב שמן זית, לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור – טועמים ומתקנים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. שופכים את הרוטב על הסלט ממש לפני ההגשה, מערבבים היטב ומגישים לשולחן.

טיפים ושדרוגים להכנת סלט בורגול מנצח

מה אפשר להוסיף לסלט בורגול כדי להפוך אותו לעשיר עוד יותר?
הוספת אגוזים לסלט יעשו את העבודה הכי טובה – חופן שקדים מולבנים קלויים, חופן פקאן קלוי קצוץ, חופן אגוזי מלך קצוצים ועוד.. גם ירקות קצוצים יכולים להיכנס לסלט הזה: עגבניות, מלפפונים וכל מה שאתם אוהבים!

עוד טעמים שיכולים לשדרג לכם את הסלט:
אמנם המתכון לסלט בורגול מעולה כמו שהוא ומקבל את טעמו מהלימונים ועשבי התיבול, אבל ניתן להוסיף לרוטב גם: כף סילאן וכף רכז רימונים כדי לקבל טעם עמוק ועשיר עוד יותר.

איך מאחסנים סלט בורגול?
הסלט הזה הכי מומלץ להגשה כשהוא טרי וברגע שהוא מוכן, אבל אם אתם צריכים להכין מראש הפרידו את הסלט מהרוטב – מאחסנים את הסלט הקצוץ בקערה עם מכסי במקרר ובקערה נפרדת את הרוטב ושופכים את הרוטב על הסלט רק לפני ההגשה. בכל מקרה הסלט יישמר רק כמה שעות.

עוד סלטים מעניינים באותו הסגנון:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.