FoodisGood

סלט אטריות שעועית וייטנאמי • כל אחד יכול

סלט אטריות שעועית וייטנאמי עשוי בדרך כלל מבסיס של אטריות שעועית בתוספת ירקות, עשבי תיבול ובוטנים וברוטב וייטנאמי מעולה. המתכון הזה מתאים לכולם! הוא קל להכנה, צבעוני וטעים במיוחד. סלט אטריות שעועית מתאים במיוחד כארוחה לימי הקיץ החמים, הוא מרענן אך גם משביע והוא מאוד קל להכנה. ניתן לשנות / להוריד / להוסיף מרכיבים לפי הטעם.

זמן עבודה: 10 דקות | סלט גדול ומשביע

מצרכים:

לסלט

  • 200 גרם אטריות שעועית
  • 2 מלפפונים – גפרורים
  • 2 גזרים – ז'וליאנים
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • 2 כוסות של עשבי תיבול טריים קצוצים – בזיליקום, כוסברה, נענע, בצל ירוק
  • 2 פלפל חלפיניו פרוסים לטבעות (לא חובה אבל כדאי)
  • חופן בוטנים מרוסקים

לרוטב

  • ¼ כוס רוטב סויה
  • ¼ כוס סוכר
  • ⅓ כוס מים
  • מיץ מ-1/4 לימון טרי
  • 2 כפיות חומץ יין
  • 1 שן שום כתושה

הוראות הכנה:

  1. את אטריות השעועית משרים בקערה גדולה עם מים רותחים למשך 3 דקות, עד לריכוך מלא. מסננים את האטריות ומניחים במסננת מעל לצלחת בצד.
  2. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב לקערה ומערבבים לאיחוד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  3. מניחים את האטריות בקערה גדולה ומעליהם את המלפפונים, הגזר, הבצל הסגול וכל עשבי התיבול טריים. מוסיפים את הפלפלים אם משתמשים.
  4. מוסיפים את הרוטב ומערבבים לאיחוד ממש לפני ההגשה.

עוד סלטים מיוחדים שכדאי להכין:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.