FoodisGood

מרק צ'ורבה רומני עם כדורי בשר נימוחים

המרק הרומני המסורתי הזה הוא סופר בריא ומזין, מרק משביע מאוד ומחמם את הגוף בימים הקרים. צ'ורבה הוא מרק מיוחד שמשלב בתוכו כדורי בשר נימוחים ומגוון ירקות, לסיום – אטריות מביצה ומיץ לימון לטעם עמוק ונפלא. *טיפ חשוב: עצבו את הקציצות הכיקטנות שתוכלו, ממש בגודל ביס, כדי ליהנות מחוויית המרק האולטימטיבית.

זמן עבודה: 25 דקות | סיר מרק גדול

מצרכים:

לכדורי הבשר:

  • 1 קילו בשר בקר טחון
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס אורז לבן לא מבושל
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

למרק צ'ורבה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים גדולים קצוצים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 8 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 ביצה טרופה
  • פטרוזיליה לקישוט

הוראות הכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות יחד. יוצרים קציצות קטנות בקוטר של כ-1 סנטימטר (יתקבלו בערך 30-35 קציצות, תלוי בגודל). מניחים את הקציצות במקרר עד שהמרק מוכן.
  2. מחממים שמן זית בסיר כבד על חום בינוני, מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר והסלרי ומבשלים כ-5 דקות או עד שהבצל מתרכך והופך שקוף.
  3. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים פנימה את רסק העגבניות ואז מוסיפים את המים הרותחים. מביאים לרתיחה ואז מוסיפים את הקציצות, אחת אחת.
  4. מבשלים כ-10 דקות או עד שהקציצות מוכנות, הן יצופו למעלה כשהן מוכנות. טועמים ומתקנים מלח ופלפל לפי הצורך.
  5. יוצקים לאט מאוד את הביצה בזרם איטי ואז מערבבים את הביצה במהירות בכיוון השעון במשך דקה. מבשלים עוד דקה ואז מקשטים בפטרוזיליה.
  6. מגישים חם עם לחם ביתי.

עוד מרקים מסורתיים שכדאי להכיר:

לחמים מומלצים להגשת מרק צ'ורבה:

קציצות עוף ברוטב צהוב (קל ומהיר)

קציצות עוף עסיסיות ברוטב צהוב שמשלב כורכום וסלרי בצורה הכי מופלאה שרק אפשר. ניתן להכין עם תפוחי אדמה או אפונה, אתם לא תחליפו את המתכון הזה, בהבטחה!

פסטה תרד חלומית עם שום ופרמז'ן

אם אתם מחפשים מנה מפנקת במינימום עבודה ובתקציב נמוך – לפניכם המתכון המושלם! פסטה תרד עם שום ופרמז'ן בטעם נפלא. אל תפחדו להוסיף למנה את הטאץ' האישי שלכם ולשדרג אותה עם קוביות סלמון, גבינות אהובות, אפונה או כל תוספת אחרת שתרצו.

דילוג לתוכן