הנה מתכון שכוולם אוהבים! כזה שמתאים לילדים ולכל המשפחה! קציצות עוף עסיסיות ברוטב צהוב שמשלב כורכום וסלרי בצורה הכי מופלאה שרק אפשר. ניתן להכין עם תפוחי אדמה או אפונה, וניתן פשוט להכין את הקציצות ברוטב ולהגיש על אורז לבן. אתם לא תחליפו את המתכון הזה, בהבטחה!
זמן עבודה: 15 דקות | 5 סועדים
מצרכים:
לקציצות:
- קילו חזה עוף טחון
- 1 בצל
- 1 תפוח אדמה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- קורט כורכום
- 2-3 עלי דפנה (לא חובה אבל משדרג)
לרוטב:
- צרור סלרי גדול – עלים + גבעולים, שטוף היטב
- 3 שיני שום כתושות
- 1 בצל קצוץ
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות מים
- 1 כף כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס מיץ מלימון טרי
- אפשר גם: 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות או 1.5 כוסות אפונה קפואה
הוראות הכנה:
- מכינים קציצות: את הבצל ותפוח האדמה מגרדים בפומפייה וסוחטים היטב מנוזלים. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות. מכסים ומעבירים למקרר למנוחה עד שהרוטב מוכן.
- מכינים רוטב: בסיר סוטאז' גדול מטגנים בצל ושום עם 4 כפות השמן כ-3 דקות, מוסיפים את הסלרי + 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים עלי דפנה ותבלינים ומנמיכים להבה לבינונית-נמוכה.
- מוסיפים את הקציצות: מעיסת הקציצות יוצרים כדורים וזורקים לסיר. סוחטים מיץ לימון ומבשלים כשעה – שעה ורבע. את תפוחי האדמה או האפונה מוסיפים לסיר כ-20 דקות לפני תום הבישול.
- מבשלים את הקציצות ברוטב: מבשלים בערך 45 דקות, זה תלוי בגודל הקציצות. חשוב מידי פעם לנענע קלות את הסיר ולשים לב שהנוזלים לא מצטמצמים יתר על המידה. במידה וכן, מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים.
עם מה מגישים?
שדרגו את הארוחה והגישו את הקציצות שלכם עם: