FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

מתכון: קציצות עוף רכות בתנור (מתאימות להקפאה)

יש קציצות עוף ויש קציצות עוף שלא מחליפים אף פעם! המתכון הבא הוא מסוג המתכונים ששומרים ומשתמשים בהם לאורך שנים – קציצות עוף רכות רכות עם ירקות ועגבניות שלאחר אפייה בתנור ניתן לאכול לצד תוספת, בתוך באגט, להוסיף לרוטב עגבניות וכמובן להקפיא לשימוש בזמן מאוחר יותר.

מתכון לקציצות עוף אפויות בתנור

זמן עבודה: 20 דקות | כמות: כ- 20 קציצות בינוניות

מצרכים:

  • 1 בצל
  • 1 קישוא
  • 1 גזר (או בטטה קטנה)
  • 1/2 קילו עוף טחון
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 עגבנייה
  • כף שמן זית
  • חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • 4 שיני שום כתושות או כפית שום גבישי
  • 2 פרוסות לחם לבן
  • תבלינים: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, 1/4 כפית פפריקה אדומה מתוקה

הוראות הכנה:

  1. קולפים ומגרדים את כל הירקות לקערה – בצל, קישוא, גזר ותפוח אדמה.
  2. סוחטים את הירקות המגורדים היטב להגרת כל הנוזלים ומניחים בקערה גדולה.
  3. מגרדים עגבנייה על הצד הדק של הפומפייה.
  4. מרטיבים את פרוסות הלחם במים וסוחטים ממים עודפים.
  5. מוסיפים לירקות את העוף הטחון, עגבנייה, שמן זית, שום, לחם רטוב סחוט ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  6. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
  7. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים, מחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים בתבנית.
  9. מרססים את הקציצות בספריי שמן ואופים בתנור למשך 12-15 דקות, עד להשחמה קלה.
  10. הופכים את הקציצות וממשיכים באפייה 12-15 דקות, עד להשחמה קלה.
  11. אוכלים את הקציצות כמו שהן או מעבירים לרוטב עגבניות.
    בתאבון!

עוד דרכים להכין קציצות עוף:

שינויים, שדרוגים וטיפים לקציצות עוף בתנור

  • על הגזר ניתן לוותר לחלוטין או להחליף בבטטה, שימו לב החלפת הגזר בבטטה תוביל לקציצות מתוקות יותר שאפילו יותר יתאימו לחיך של ילדים.
  • אפשר לוותר על עשבי התיבול או להחליף בעשבי תיבול שאוהבים למשל שמיר.
  • אין צורך בביצה במתכון הזה אבל אם בכל זאת רוצים אפשר להוסיף ביצה במקום העגבנייה המגוררת.
  • חשוב מאוד ליצור מהעיסה כדורים ולא לשטח יותר מידי בתבנית, כך נשמור על עסיסיות הקציצה לאחר האפייה.
  • לאחר אפיית הקציצות ניתן להגיש אותן כמו שהן או לשלב בתוך רוטב עגבניות, הנה מתכון נהדר לרוטב עגבניות שיתאים לקציצות.
  • לאחר האפייה ניתן לשמור את הקציצות בכלי סגור במקרר למשך יומיים או להקפיא לכ-חודש ימים.
  • להפשרת הקציצות לאחר הקפאה ניתן לחמם במיקרוגל, במחבת או בתוך רוטב.
חדשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *