קציצות ברוטב סלרי • מעדן אמיתי

על ידי המתכונים של אורה ארגוב  ,

כשקציצות עוף ובקר פוגשות את רוטב הסלרי הזה הן מקבלות טעם עמוק ומרקם עסיסי שעוד לא יצא לכם לטעום. המתכון הזה כל-כך מומלץ שאתם פשוט חייבים לנסות אותו לפחות פעם אחת!

  • 4-5 סועדים

מצרכים למתכון

לסלרי

ראש סלרי גדול ונקי

מים

2 כפות קמח

לקציצות

500 גר' בשר טחון

500 גר' עוף טחון

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

בצל גדול קצוץ

2 ביצים

כפית מלח

כפית תבלין ראס אל חנות

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)

1/4 כפית פלפל שחור

1 גזר מגורר

2 כפות שמן

3 כפות קמח מצה או פירורי לחם

לרוטב

4 שיני שום כתושות

4 כפות שמן

2 כוסות מים

כף כורכום

1/2 כפית מלח

אבקת מרק עוף

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כוס מיץ מלימון טרי

הוראות הכנה

מתחילים בבישול הסלרי

בסיר גדול מרתיחים מים ובהם משבלים את הסלרי עם 2 כפות שמח למשך 40 דקות.

מסננים את הסלרי מהמים ושוטפים במסננת, מניחים בצד.

ממשיכים עם הקציצות

בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות לעיסה אחידה.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר להתייצבות למשך 15 דקות.

ממשיכים להכנת רוטב

בסיר גדול מטגנים שום עם 4 כפות השמן/

מוסיפים את הסלרי + 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים תבלינים (כורכום, מלח, מרק עוף ופלפל).

בידיים משומנות יוצרים קציצות מהעיסה וזורקים אותן לסיר בזו אחר זו, בעדינות.

מוסיפים מיץ לימון, מנמיכים להבה וממשיכים בבישול הקציצות עד שהנוזלים מצטמצמים, כשעה ועשר דקות של בישול.

חשוב מידי פעם לנענע את הסיר ולשים לב שהנוזלים לא מצטמצמים יתר על המידה.

בהצלחה..

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

אולי יעניין אותך...

1 דירוגים וחוות דעת

שרית

23/02/2018

יצא מעולה! תודה רבה על מתכון טעים ☺

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.