קציצות עוף עסיסיות ומיוחדות בניחוח לימון שנותן להן טעם וניחוח מעולים. קלות להכנה ומתאימות לילדים ולכל המשפחה! ניתן להכין גם בגרסה כשרה לפסח.
מתכון לקציצות עוף בלימון
זמן הכנה: 5 דק' | זמן טיגון: 20 דק' | סה"כ: 25 דק'
מצרכים:
- 500 גרם עוף טחון
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות פירורי לחם או קמח מצה
- 1 ביצה
- 1 כף גרידת לימון
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- שמן זית לטיגון
הוראות הכנה:
- מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה, עד לקבלת תערובת אחידה.
- בידיים מעט רטובות יוצרים מהתערובת קציצות בגודל הרצוי ומשטחים מעט.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים מעט שמן זית.
- מטגנים את הקציצות במשך 4-5 דקות לכל צד, עד שקציצות מזהיבות.
- מעבירים לנייר סופג, מניחים על צלחת יפה ומגישים.
בתאבון!
עוד סוגי קציצות עוף שכדאי לנסות:
קציצות ברוטב סלרי • מעדן אמיתי
קציצות עוף ברוטב • מתכון קליל שכולם אוהבים!
קציצות ירק וחזה עוף מטוגנות