מנה תילאנדית מסורתית עם בשר טחון, בזיליקום, שעועית ירוקה ורוטב אסייתי. התערובת מוקפצת על אש גבוהה ומתקבלת מנה בטעמים מיוחדים בזמן קצר. מומלץ להגיש עם אורז.
מתכון לפאד קפאו גאי
זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: 35 דק'
מצרכים:
(2 מנות)
לבשר:
- 200 גרם בשר טחון
- 100 גרם שעועית ירוקה, חתוכה לחתיכות 2 ס"מ
- 2-3 צ'ילי קצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- 1 חופן עלי בזיליקום (רצוי תאילנדיים)
- פלחי ליים או לימון(אופציונלי)
- שמן זית לטיגון
לרוטב:
- 1.5 כפית רוטב סויה
- 1 כפית רוטב סויה כהה
- 1/2 כף רוטב הוי סטיר
- 1/2 כפית סוכר
הוראות הכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה ושמים בצד.
- מחממים שמן זית בווק על אש גבוהה,
- מוסיפים שום וצ'ילי ומבשלים במשך 20 שניות.
- מוסיפים את הבשר לווק ומערבבים עד שהוא מבושל, במשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים דקה.
- מוסיפים את הרוטב ומכסים את הבשר ברוטב.
- מוסיפים בזיליקום, מערבבים ומיד מכבים את האש.
- מגישים אותו מעל אורז עם מעט מיץ ליים. (אופציונלי)
בתאבון!