תפריט

הכי מעניינים

אפייה

עוגת שמנת וריבת חלב קלה להכנה

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  ,

16/02/2015

5.0 33

כשאני מחברת את האהבות שלי יחד, זה חייב לצאת מושלם. עוגת שמנת, חמאה וריבת חלב. 7 דקות עבודה ויש לכם עוגה נדירה!!!

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 10 דקות

    20 דקות

    30 דקות

  • 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון

לעוגה

4 ביצים

כוס קמח לבן

1 סוכר וניל

1 א. אפייה

גביע שמנת חמוצה

3/4 כוס סוכר

100 גר' חמאה מומסת

לריבת חלב

5 כפות ריבת חלב

3 כפות חלב

הוראות הכנה

לערבב יחד את כל מצרכי העוגה. ולשפוך לתבנית אינגליש קייק.

בקערה קטנה לחמם כחצי דקה במיקרוגל 5 כפות ריבת חלב עם 3 כפות חלב לערבב היטב ולשפוך על הבלילה בתבנית לאורכה..

לאפות את העוגה בתנור חם 180 מעלות עד שמוכן.

ההמסה של ריבת החלב כבדה, זה בסדר היא יורדת למטה ונוצרת שכבה טעימה של ריבת חלב

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

33 דירוגים וחוות דעת

רדמילה

19/05/2017

היי
הכנתי רת העוגה שבטעם יצאה טעים אבל המרקם שלמה יצאה ממש דחוס (זה קשור לסדר המוצרים?) וריבת החלב שקעה בתחתית ונוצקה כביכול נפרדת מהעוגה….תוכלי להסבירק לי מדוע

לימור

03/05/2017

שלום
אני מכינה את העוגה. השתמשתי בחמאה מומסת בטמפ’ חדר (היא לא היתה מומסת אלא מאד רכה). החמאה לא מתערבבת עם יתר המצרכים-נשארים גושונים קטנים ממנה. האם כך צריך להיות? לאפות כשזה כך?
תודה

עירית

22/03/2017

הכנתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק אחת בלבד. העוגה טעימה אך דחוסה מידי. מדוע ?

דורית

23/11/2016

האם אפשר להשתמש בחלב מרוכז ממותק במקום ריבת חלב? רוצה להכין ליומהולדת של בעלי, תשובה מהירה תעזור! תודה רבה

מזי

30/09/2016

לא היה לי ריבת חלב אז עשיתי עם ממרח לוטוס יצאה מ ד ה י מ ה

נריה

21/09/2016

מה אפשר לשים במקום השמנת חמוצה?

יפה

16/08/2016

עוגה מדהימה , נדירה. טעימה וקלה ממש להכנה. תודה רבה לך הילה

foodisgood

31/07/2016

היי פז,
העוגה לא נוסתה עם שמן אבל תמיד אפשר לנסות 🙂

הדס

30/07/2016

היא יצאה מאוד דחוסה ומאוד מתוקה אף אחד לא אהב

פז

28/07/2016

שלום. האם אפשרי חצי כוס שמן במקום החמאה ?

קורל

08/07/2016

מה אפשר לשים במקום חמאה?

לילך 🙂

08/04/2016

עוגה נדירה..אחת הטעימות!!

foodisgood

04/04/2016

היי לימור,
מדובר ב-2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות.
העוגה לא יוצאת גבוהה, עדיף לבחור בתבנית 24.

לימור

27/03/2016

שלום
רציתי לדעת אם מדובר על תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות (30 ס”מ)?
אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה אחת – מה המידה המתאימה?
תודה רבה

foodisgood

15/03/2016

היי לימור,
זו לא עוגת שיש ולכן אין צורך לערבב.
ריבת החלב שוקעת באפייה ומתקבלת שכבה רטובה ומתוקה.

לימור

12/03/2016

שלום
האם צריך ליצור צורת שיש עם ריבת החלב (לערבב מעט עם סכין לתוך הבלילה או שה”שיוש” נוצר באופן טבעי?
תודה רבה

foodisgood

27/01/2016

היי ש.ה,
בהחלט ניתן להמיר את ריבת החלב לממרח לוטוס או חמאת בוטנים.
יש לקחת בחשבון שהטעם של הממרח דומיננטי.

foodisgood

27/01/2016

היי פאני,
העוגה תתאים לתבנית מלבנית, היא פשוט תצא נמוכה יותר.
לא מומלץ להכפיל כמויות, אלא אם כן את מנוסה באפייה ויודעת להכפיל כל מצרך לפי הכמות המתאימה.

ש.ה

26/01/2016

אפשר להשתמש בממרח לוטוס/ חמאת בוטנים במקום ריבת חלב?

סאלי

16/01/2016

היי. אם אני רוצה להכין אותה בתבבנית מלבנית בינונית? האם הכמות תספיק או שיש להכפיל? אפשרי להכפיל בכלל במתכון הזה?

foodisgood

02/01/2016

היי סיוון,
את העוגה שומרים במקרר.

סיון

01/01/2016

איפה שומרים תעוגה במקרר או בחוץ

foodisgood

30/12/2015

היי אורית,
צר לי לשמוע שהעוגה לא צלחה, את החמאה המומסת יש לשים בטמפרטורת החדר ולא חמה.
לגבי העובדה שהעוגה לא עלתה, יכול להיות שערבבת יותר מידי. הסיבה יכולה להיות גם טמפרטורת התנור.
בכתבה הבאה תוכלי למצוא סיבות לאי הצלחת עוגות בחושות: טיפים להכנת עוגות בחושות

בכל מקרה, נסי להכין אותה שוב, העוגה מאוד מוצלחת כאשר היא לא נאפית יתר על המידה, בהצלחה 🙂

אורית

20/12/2015

היי. הכנתי לכבוד שבת. היה טעים אבל גם היא נאפתה לי מדי בטעות, וגם לא עלתה יפה. חילקתי את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק, והן יצאו ממש נמוכות.
יכול להיות שזה בגלל ששמתי את החמאה מומסת חמה בתוך התערובת?
כמו כן, כמה זמן היא נשמרת מחוץ למקרר?

פזית זהר

06/11/2015

היי, עשיתי את אותה עוגה ללא גלוטן – יצא טעים בטירוף!!!
במקום קמח רגיל שמתי חצי כוס קמח קוקוס וחצי כוס קמח שר מיקס b
במקום חלב – חלב אורז.
במקום סוכר וניל – תמצית וניל אמיתית -כפית.
ובמקום שמנת חמוצה – יוגורט כבשים.
נפלא! תודה רבה על המתכון 🙂

foodisgood

05/11/2015

היי פזית, מדובר בשקית אבקת אפייה ושקית סוכר וניל = 10 גרם כל אחד.
בהצלחה וספרי לנו איך יצאה העוגה ללא גלוטן 🙂

פזית זהר

05/11/2015

היי..נשמע טוב..אני יעשה אותה ללא גלוטן!
לגבי הסוכר וניל וא. אפייה…כפית מכל סוג?

נטלי

21/09/2015

תודה רבה שגרמת לי להתגבר על פוביית אפייה של שנים…העוגה יצאה נפלאה מקווה שגם טעימה

foodisgood

28/07/2015

אפיית העוגה בתנור חם במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי ללא פירורים

אביטל

28/07/2015

מישהו יודע כמה זמן העוגה צריכה להיות בתנור??????

הד

01/07/2015

כמה זמן זה אמור ליהיות בתנור?

שיר

26/06/2015

כמה זמן זה אמור להיות בתנור? אמורה לצאת רטובה?

יוספה

21/04/2015

עוגה סופר קלה להכנה. השתמשתי בביצים XL ואולי הייתי צריכה להשתמש בביצים L. שפכתי לשתי תבניות אינגליש קייק חד-פעמיות.
טעים, נחטף במהירות וריבת החלב מציצה מתוך העוגה כהפתעה נעימה.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood